Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σχεδόν 3 εκατ. δολάρια έπιασε σε πλειστηριασμό το πρώτο tweet του Τζακ Ντόρσεϊ

Σχεδόν 3 εκατ. δολάρια έπιασε σε πλειστηριασμό το πρώτο tweet του Τζακ Ντόρσεϊ

Συνεχίζεται η τρέλα των NFT

Το πρώτο tweet στην ιστορία του Διαδικτύου, το οποίο ανάρτησε το 2006 ο ιδρυτής του Twitter Τζακ Ντόρσεϊ, πουλήθηκε τη Δευτέρα σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό για ποσό που αντιστοιχεί σε 2,9 εκατομμύρια δολάρια.

Το ιστορικό tweet γράφει μόνο «απλά στήνω το twttr μου».

Πουλήθηκε ως NFT (Νon-Fungible Token, μη ανταλλάξιμη μάρκα σε ελεύθερη απόδοση), ένα είδος ηλεκτρονικού πιστοποιητικού γνησιότητας και ιδιοκτησίας που καταχωρείται με την τεχνολογία blockhain –ένα κρυπτογραφημένο «τεφτέρι» συναλλαγών που είναι ορατό σε όλους αλλά θεωρείται αδύνατο να παραβιαστεί.

Η τρέλα των NFT κορυφώθηκε φέτος με την δημοπράτηση ενός ψηφιακού έργου τέχνης που πουλήθηκε στην τιμή-ρεκόρ των 67 εκατομμυρίων δολαρίων.

Σε αντίθεση με ό,τι θα φανταζόταν κανείς, το NFT δεν περιέχει το ίδιο το έργο ούτε καλύπτει τα πνευματικά δικαιώματα, εκτός αν υπάρχει ξεχωριστή συμφωνία.

Και αυτό σημαίνει ότι ο κάτοχος του NFT δεν μπορεί να εμποδίσει την προβολή και την αντιγραφή της ιδιοκτησίας του από οποιονδήποτε χρήστη του Διαδικτύου.

Δείτε επίσης: Από τα κρυπτονομίσματα στην κρυπτο-τέχνη: επενδυτική μόδα ή «φούσκα»;

Το τιτίβισμα του Ντόρσεϊ βγήκε σε δημοπρασία στην πλατφόρμα Valuables και αγοράστηκε από τον Σίνα Εστάβι, κάτοικο Μαλαισίας και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας λογισμικού Bridge Oracle.

«Δεν είναι απλά ένα tweet! Πιστεύω ότι χρόνια αργότερα ο κόσμος θα συνειδητοποιήσει την πραγματική αξία αυτού του tweet, όπως συνέβη με τη Μόνα Λίσα» έγραψε στο Twitter ο αγοραστής με μια δόση υπερβολής.

Η πώληση πραγματοποιήθηκε με ether, κρυπτονόμισμα που ανταγωνίζεται το bitcoin.

Ο Ντόρσεϊ είχε προηγουμένως δηλώσει ότι θα μετατρέψει τα έσοδα σε bitcoin και θα δωρίσει το ποσό σε οργάνωση που στηρίζει ασθενείς της Covid-19 στην Αφρική.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024