Γιάννης Οικονόμου: Αυτό το ανερμάτιστο και επιδερμικό μέτωπο δεν μπορεί να αποτελέσει εναλλακτική για την πατρίδα
Με αφορμή την πρόσφατη κακοκαιρία «Ελπίδα», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «στην πορεία των 31 μηνών από το καλοκαίρι του 2019, υπάρχουν επιτυχίες και αδυναμίες. Είναι σαφώς σπουδαιότερο να διαχειριζόμαστε τις δεύτερες και να επουλώνουμε όσες πληγές δημιουργήθηκαν»
Για ένα «βαθύ ρήγμα, που τέμνει το πολιτικό φάσμα στην πατρίδα μας» έκανε λόγο στην τοποθέτησή του, κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας στη Βουλή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.
«Από τη μία πλευρά (υπάρχει) μια εργατική, σύγχρονη, συμπαγής και υπεύθυνη κυβέρνηση και από την άλλη ένα ανερμάτιστο, ανεύθυνο, παρωχημένο και επιδερμικό μέτωπο, που δεν μπορεί επ’ ουδενί να αποτελέσει εναλλακτική για την πατρίδα στην πραγματικότητα του 21ου αιώνα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Και προσέθεσε ότι, από τη μία πλευρά, έχουμε «μια κυβέρνηση που προσπαθεί για τη διασφάλιση της Ελλάδας και την προκοπή των πολιτών, που προσπαθεί να δημιουργήσει ευκαιρίες και να απελευθερώσει τις παραγωγικές δυνατότητες της πατρίδας και των ανθρώπων της» και από την άλλη, «μια αξιωματική αντιπολίτευση σήμερα, ίδια και απαράλλαχτη με την αποτυχημένη κυβέρνηση του χθες. Που επενδύει στα μηδαμινά, που πνίγεται στη μετριότητά της, που δεν μπορεί να αλλάξει την Ελλάδα γιατί αδυνατεί να αλλάξει τον εαυτό της».
Ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι, την ώρα που ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ «σπρώχνονται για το ποιος θα πρωτοκαταλάβει τη δική τους αριστερή όχθη, οι πολίτες γνωρίζουν σε ποια πλευρά του πολιτικού φάσματος πρέπει να σταθούν, για να αντιμετωπίσουμε με σοβαρότητα και σταθερότητα τις εποχές μεγάλων κρίσεων που βιώνουμε. Είναι η πλευρά που στέκεται ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης», όπως είπε.
Με αφορμή την πρόσφατη κακοκαιρία «Ελπίδα», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «στην πορεία των 31 μηνών από το καλοκαίρι του 2019, υπάρχουν επιτυχίες και αδυναμίες. Είναι σαφώς σπουδαιότερο να διαχειριζόμαστε τις δεύτερες και να επουλώνουμε όσες πληγές δημιουργήθηκαν. Έχουμε σχέδιο για την Ελλάδα του 21ου αιώνα, με πρώτο ορίζοντα το 2023, όταν και θα παρουσιάσουμε ενώπιον του ελληνικού λαού ένα ικανό σώμα πολιτικών που εφαρμόσαμε στη διάρκεια της θητείας μας».
Διαβεβαίωσε πως «ούτε οι αδυναμίες και τα προβλήματα μας λυγίζουν, ούτε κομπάζουμε για τις επιτυχίες μας, γιατί γνωρίζουμε ότι ο πήχης είναι ψηλά» και σημείωσε πως «συνεχίζουμε τον αγώνα μας με αφοσίωση, σεμνότητα και σεβασμό στον πολίτη, διορθώνοντας τις αδυναμίες μας και τα λάθη μας, τα οποία είναι αναπόφευκτα για όποιον δρα και επιχειρεί να αλλάξει τα πράγματα».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Κούβα: Θα τηρήσει τη συμφωνία για την αποστολή γιατρών στο Μεξικό, δηλώνει η Σέινμπαουμ
- Το Ισραήλ διευρύνει την «ουδέτερη ζώνη» του στον Λίβανο, σύμφωνα με τον Νετανιάχου
- Καραϊβική: 4 νεκροί σε νέα δολοφονική επίθεση των ΗΠΑ εναντίον σκάφους
- Ιταλία: Παραιτήθηκε και η υπουργός Τουρισμού στη σκιά της κυβερνητικής ήττας στο δημοψήφισμα
- Η Ρωσία στέλνει drones στο Ιράν – Πεσκόφ: Fake news, απλώς υπάρχει διάλογος
- Το Ιράν θα ανοίξει «νέο μέτωπο» στο Στενό Μπαμπ ελ Μαντέμπ, σε περίπτωση χερσαίας εισβολής των ΗΠΑ