Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βιασμός στη Θεσσαλονίκη: Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ θέλησε να βάλει πανό στον Λευκό Πύργο, έγιναν προσαγωγές

Βιασμός στη Θεσσαλονίκη: Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ θέλησε να βάλει πανό στον Λευκό Πύργο, έγιναν προσαγωγές

Προσαγωγές έγιναν μετά από δράση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για τον βιασμό στη Θεσσαλονίκη.

Μέλη της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ θέλησαν να δείξουν τη συμπαράστασή τους στη Γεωργία Μπίκα για τον βιασμό στη Θεσσαλονίκη, ενώ επιχείρησαν να αναρτήσουν πανό στον Λευκό Πύργο. Στη συνέχεια ακολούθησαν προσαγωγές μετά από επέμβαση της Αστυνομίας.

Πιο συγκεκριμένα, περίπου 15 μέλη της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησαν να μπουν μέσα στον Λευκό Πύργο ώστε να αναρτήσουν πανό για την υπόθεση του βιασμού της 24χρονης Γεωργίας. Έγιναν τρεις προσαγωγές με την ένταση να τερματίζεται γρήγορα.

Η ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ

Για το θέμα κυκλοφόρησε ανακοίνωση η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: «Σήμερα η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης βρέθηκε αντιμέτωπη με την υπέρμετρη αντίδραση της κυβέρνησης που εμπόδισε την παρέμβασή μας στο Λευκό Πύργο με στόχο την ένδειξη αλληλεγγύης στην 24χρονη Γεωργία και στα υπόλοιπα θύματα έμφυλης βίας. Κατά την παρέμβασή μας, προσήχθησαν τρεις σύντροφοί μας εντελώς αναίτια, μονάχα για να μας δείξει το κράτος τη δύναμη και τις προτεραιότητες του.

Δεν μας κάνει καμία εντύπωση πως οι αρμόδιοι εντολοδότες αξιωματούχοι επιλέγουν να προστατεύουν τους εγκληματίες και να διαλύουν παρεμβάσεις και κάθε είδους δράση αλληλέγγυων που στέκονται εμπράκτως στην πλευρά των θυμάτων και των αδικημένων. Επέδειξαν άμεσα αντανακλαστικά κατά της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ με πάνω από 50 αστυνομικούς των ομάδων Δίας και Δράση να χειροδικούν, να τρομοκρατούν, παραβιάζοντας κάθε υγειονομικό μέτρο προστασίας.

Εμείς τους ξεκαθαρίζουμε πως θα είμαστε απέναντι κάθε ευπόληπτη ελίτ που θεωρεί δεδομένη την ατιμωρησία για τα εγκλήματά της πάνω στα σώματά μας και πλάι σε κάθε έναν και κάθε μία που βάλλεται απ’ την ασυδοσία που απολαμβάνουν οι θύτες».

«Δίπλα στη Γεωργία και την κάθε Γεωργία»

Στην ίδια ανακοίνωση προσθέτουν: «Στεκόμαστε δίπλα στην Γεωργία και την κάθε Γεωργία που αναγκάζεται να ξυπνάει και να υπάρχει καθημερινά σε ένα κόσμο γεμάτο ανισότητες και έμφυλη βία. Σε κάθε Γεωργία που έχει βιαστεί. Σε κάθε Γεωργία που δεν μπορεί να πλυθεί επί τρεις μέρες μετά τον βιασμό της για να μπορεί να αποδείξει ιατροδικαστικά το πόσο υπέφερε. Σε κάθε Γεωργία που γεννιέται σε έναν πατριαρχικό και σεξιστικό κόσμο.

Και σε κάθε Γεωργία που ζει στο φόβο να μιλήσει και να υψώσει τη φωνή της κόντρα στην ασυδοσία των ελίτ. Απαιτούμε την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης, την τιμωρία όλων των δραστών και καταδικάζουμε τη στάση των γνωστών και μη εξαιρετέων «δημοσιογράφων» και «influencers» που επιχειρούν να την συγκαλύψουν».

Δείτε βίντεο

Sports in

Αυτός έκανε άνω – κάτω την Άστον Βίλα

Ο Αλβανός επιθετικός, Έρνεστ Μούτσι προκάλεσε πολλά προβλήματα στην άμυνα της αγγλικής ομάδας και η Μπεσίκτας πλήρωσε δέκα εκατ. ευρώ στην Λέγκια για να τον αποκτήσει

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024