
Περίπατος του Κύργιου και… ματσάρα με Μεντβέντεφ
Ο Νικ Κύργιος καθάρισε τον Λίαμ Μπρόαντι με 3-0 και θα βρει στον δρόμο του το φαβορί για τον τίτλο στην Αυστραλία, Ντανιίλ Μεντβέντεφ
Ο «αγαπημένος του κοινού» στη Μελβούρνη, Νικ Κύργιος, ο οποίος βρίσκεται στο Νο 115 της παγκόσμιας κατάταξης, θ΄ αντιμετωπίσει στον 2ο γύρο του Australian Open, που φιλοξενείται στην μεγαλούπολη της Αυστραλίας, τον Ρώσο, Ντανιίλ Μεντβέντεφ (Νο 2 στον κόσμο) και φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου.
Ο ελληνικής καταγωγής Αυστραλός πρωταθλητής, χρειάστηκε μία ώρα και 55 λεπτά για να επικρατήσει του Βρετανού, Λίαμ Μπρόαντι (Νο 128), με 6-4, 6-4, 6-3 και να πάρει την πρόκριση για τον επόμενο γύρο του πρώτου Grand Slam της χρονιάς.
Ο 26χρονος Ελληνοαυστραλός πέτυχε 21 άσους, είχε συνολικά 41 winners και έκανε μόλις 26 αβίαστα λάθη. Δεν άφησε πολλά περιθώρια αντίδρασης στον Βρετανό, καθώς κυριάρχησε στο court από τα πρώτα κιόλας λεπτά.
Ο Κύργιος δεν είχε αγωνιστεί την πρώτη εβδομάδα της χρονιάς εξαιτίας άσθματος, ενώ τη δεύτερη εβδομάδα δεν έπαιξε επειδή βγήκε θετικός στον κορωνοϊό.
Αυτή ήταν η πρώτη του αναμέτρηση από τον Σεπτέμβριο, ενώ έβαλε τέλος σε ένα σερι 4 χαμένων αγώνων, πετυχαίνοντας την πρώτη του νίκη από τον Ιούλιο, μετά από περίπου 6 μήνες!
- Τραμπ: Δικαστής απορρίπτει διάταγμα για τη διακοπή χρηματοδότησης της δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης
- Λίβανος: Κλιμάκωση χωρίς όρια, βλέπει ο ΟΗΕ, και ανθρωπιστική κρίση μεγάλης κλίμακας
- Κριμαία: 29 νεκροί σε συντριβή ρωσικού μεταγωγικού αεροσκάφους
- Ιράν: Για πρώτη φορά ο Αραγτσί αναφέρεται σε απευθείας επικοινωνία με την κυβέρνηση των ΗΠΑ
- Ιράν: Οι 2 στους 3 Αμερικανούς θέλουν να τελειώσει σύντομα ο πόλεμος
- Ιράν: Ο πόλεμος θα τελειώσει σε «δύο ή τρεις εβδομάδες», δηλώνει ο Τραμπ


