Θεσσαλονίκη – Από πού προέρχεται ο πρωτοφανής εκκωφαντικός ήχος
Όπως δήλωσε στο ThessToday.gr ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας – Άμεσης Επέμβασης και Πολιτικής Προστασίας του δήμου Παύλου-Μελά, Ιωσήφ Άκης Αράπογλου, θα απευθυνθούν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και θα ζητήσουν βοήθεια από τα αρμόδια τμήματα
Δεν σχετίζεται με αγωγό νερού της ΕΥΑΘ ο περίεργος και εκκωφαντικός ήχος που αναστατώνει τις βραδινές ώρες τους κατοίκους στην περιοχή Μετέωρα Πολίχνης του δήμου Παύλου-Μελά στη Θεσσαλονίκη.
Αυτό ήταν το συμπέρασμα που προέκυψε από την αυτοψία που πραγματοποίησε κλιμάκιο της ΕΥΑΘ το βράδυ της Πέμπτης στην περιοχή.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν πηγές της ΕΥΑΘ στο ThessToday.gr, το κλιμάκιο μετέβη στο σημείο για έλεγχο. Στη 1 παρά δέκα το βράδυ, άκουσαν τον ήχο και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις τους δεν οφείλεται στο δίκτυο νερού ή στη λειτουργία του υδραγωγείου. Ωστόσο, η εστία του ήχου δεν ήταν εύκολο να προσδιοριστεί και από τον έλεγχό τους προκύπτει ότι έρχεται από την απέναντι πλευρά της περιοχής, δηλαδή το δάσος του Σέιχ Σου.
Οι επόμενες ενέργειες του δήμου
Όπως δήλωσε στο ThessToday.gr ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας – Άμεσης Επέμβασης και Πολιτικής Προστασίας του δήμου Παύλου-Μελά, Ιωσήφ Άκης Αράπογλου, θα απευθυνθούν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και θα ζητήσουν βοήθεια από τα αρμόδια τμήματα.
«Αφού η ΕΥΑΘ δεν σχετίζεται με την προέλευση του ήχου, θα ζητήσουμε βοήθεια από το ΑΠΘ. Απ’ότι μας είπε και το συνεργείο της ΕΥΑΘ με το οποίο βρισκόμασταν το βράδυ της Πέμπτης στην περιοχή, ο ήχος έρχεται από το δάσος του Σέιχ Σου», επισήμανε.
«Ακόμη παραμένει άγνωστη η προέλευση του ήχου και σίγουρα τρομάζει τους κατοίκους τι μπορεί να συμβεί. Η έρευνα συνεχίζεται και ελπίζουμε να εντοπίσουμε την εστία», τόνισε ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Πολιτών «Μετέωρα», Νίκος Παπαδόπουλος.
Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των κατοίκων στο ThessToday.gr, πριν από ένα μήνα περίπου, από τα μεσάνυχτα έως και τις πρώτες πρωινές ώρες, κάτοικοι αντιλήφθηκαν έναν ενοχλητικό ήχο που ακούγεται εντονότερα στη συμβολή των οδών Κηφισίας με Ακροπόλεως.
- ΕΝΦΙΑ: Αλλαγές στον υπολογισμό του φόρου ακινήτων – Τι ισχύει από το 2027
- Λέουβεν – Ολυμπιακός: Η εντυπωσιακή απόκρουση του Τζολάκη (vid)
- Φωτιά στην Ισπανία: Μάχη δίνουν οι πυροσβέστες για να μην κινδυνεύσουν πυκνοκατοικημένες περιοχές
- Τι λένε στην Ιταλία: «Ο Ολυμπιακός έκανε πρόταση επέκτασης συμβολαίου στον Γουόκαπ» (pic)
- To «Studio 54» του Παρισιού – Φήμη και παροξυσμός σε ένα λουτρό που μετατράπηκε σε κλαμπ στα 80s
- Σέρρες: Διασωληνωμένος 35χρονος οδηγός μηχανής μετά από τροχαίο
- Crete Hotels Rely on Last-Minute Bookings Despite Strong Visitor Growth
- Σε αυξημένη επιφυλακή η Πυροσβεστική την Κυριακή – Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε 14 περιοχές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 11.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442