Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αυτός είναι ο κυριότερος λόγος που παραιτούνται οι εργαζόμενοι

Αυτός είναι ο κυριότερος λόγος που παραιτούνται οι εργαζόμενοι

Σύμφωνα με στοιχεία που επικαλείται το αμερικανικό δίκτυο CNBC

Ο κόσμος των επιχειρήσεων επικεντρώνεται, πλέον, σε αυτό που αποκαλείται «Great Resignation» (Η Μεγάλη Παραίτηση), με όλο και περισσότερους εργαζόμενους να παραιτούνται από τις εργασίες τους.

Μπορεί αρκετοί να υποθέτουν πως ο μισθός ήταν εκείνος που καθόρισε την απόφασή τους, ωστόσο -όπως προκύπτει από ανάλυση που δημοσιεύτηκε στο MIT Sloan Management Review- το τοξικό εργασιακό περιβάλλον είναι αυτό που τους έκανε να επιλέξουν την πόρτα της εξόδου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλείται το αμερικανικό δίκτυο CNBC, οι ερευνητές βρήκαν ότι η τοξική εργασιακή κουλτούρα είναι ο μεγαλύτερος παράγοντας που ώθησε τους ανθρώπους να παραιτηθούν, όντας 10 φορές πιο σημαντικός από την πληρωμή για την πρόβλεψη του κύκλου εργασιών.

Η τοξικότητα

Οι πιο συνηθισμένοι τρόποι με τους οποίους οι εργαζόμενοι περιέγραψαν την τοξική κουλτούρα στην εταιρεία τους ήταν μέσω της αποτυχίας να προωθήσουν τη διαφορετικότητα, την ισότητα και την ένταξη.

Οι εργαζόμενοι βιώνουν έλλειψη σεβασμού, ανήθικη συμπεριφορά, έλλειψη ακεραιότητας, καταχρηστικούς μάνατζερ, ενώ κάνουν λόγο για ένα περιβάλλον όπου ένιωθαν ότι οι συνάδελφοι τους υπονόμευαν ενεργά.

Αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι οι τοξικοί παράγοντες στο χώρο εργασίας οδηγούν σε μια «δυνατότερη αντίδραση» – παραίτηση – περισσότερο από άλλα εργασιακά προβλήματα, εξηγεί ο επικεφαλής συγγραφέας και ανώτερος λέκτορας του MIT, Donald Sull.

Τα σημάδια τοξικής κουλτούρας εργασίας κάνουν τους ανθρώπους να απομακρύνονται.

Οι βιομηχανίες με τα υψηλότερα ποσοστά φθοράς από την έρευνα είναι το λιανικό εμπόριο ενδυμάτων (19%), οι συμβουλές διαχείρισης (16%), το διαδίκτυο (14%), το εταιρικό λογισμικό (13%) και η σχέση μεταξύ φαστ φουντ, λιανικής, ερευνητικά νοσοκομεία, ξενοδοχεία και ψυχαγωγία (τα οποία όλα παρουσίασαν ποσοστά φθοράς 11%).

Sports in

Στρέφεται στη Δικαιοσύνη η Μπαρτσελόνα για το γκολ-φάντασμα κόντρα στη Ρεάλ (vid)

Αποφασισμένη να το φτάσει στα άκρα η Μπαρτσελόνα για το γκολ του Λαμίν Γιαμάλ που δεν μέτρησε ποτέ αν και είναι φανερό πως η μπάλα πέρασε την γραμμή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024