
Κοροναϊός – Σταθεροποίηση της πανδημίας βλέπουν οι ειδικοί – Τι δείχνουν τα κρούσματα
Σε σταθερά επίπεδα παραμένουν οι αριθμοί της πανδημίας, με τα κρούσματα σήμερα να κυμαίνονται περίπου στις 33.000 και 80 ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους από κορωνοϊό.
Σε σταθερά επίπεδα παραμένουν οι αριθμοί της πανδημίας, με τα κρούσματα σήμερα να κυμαίνονται περίπου στις 33.000 και 80 ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους από κοροναϊό.
«Τις τελευταίες 5 μέρες έχουμε αριθμούς που δείχνουν ότι οδηγούμαστε σε μια αποκλιμάκωση», λέει, μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ.
«Είναι πολύ σημαντική η πτώση της αυξητικής πορείας και αύριο θα είμαστε επισήμως σε ύφεση αν κινηθούμε σε παρόμοια επίπεδα. Αυτό είναι εξαιρετικά θετικό».
Πού οφείλεται
Σύμφωνα με τον καθηγητή, αυτή η αποκλιμάκωση οφείλεται αφενός στα μέτρα που έχουν ληφθεί και αφετέρου στην αύξηση των εμβολιασμών.
Σημαντικό ρόλο παίζει και το γεγονός πως η «Όμικρον» έχει μολύνει περισσότερους από αυτούς που προέβλεπαν τα μοντέλα.
«Θεωρώ ότι αν συνεχιστεί και αύριο θα μας οδηγήσει σε μια πιο γρήγορη αποκλιμάκωση από τις 20 του μήνα που προβλέπαμε αρχικά».
- Ρόδος: Νέες αποκαλύψεις για τον οδηγό της μοιραίας BMW – Του είχαν γίνει συστάσεις για υπερβολική ταχύτητα
- Παύλος Σιδηρόπουλος – Εν Κατακλείδι: Ο Πρίγκιπας του ελληνικού ροκ σε graphic novel
- Σατανική σύμπτωση ή μήπως όχι; Ο Γρηγόρης Δημητριάδης πρόκειται να συμμετέχει σε πάνελ συνεδρίου με πρώην πρωθυπουργό του Ισραήλ που «προωθούσε» το Predator
- Ολυμπιακός – Εθνικός 20-9: Οι Ερυθρόλευκες έκαναν εύκολα το 1-0
- Ιράν: Ομαδικοί γάμοι για ζευγάρια έτοιμα για «θυσία» σε καιρό πολέμου
- Η πρώτη συμμετοχή της Σομαλίας στην Μπιενάλε προκαλεί αντιδράσεις: Καταγγελίες για αποκλεισμό καλλιτεχνών
