
ΚΙΝΑΛ – «Η μελέτη Τσιόδρα απόδειξη της κυβερνητικής αποτυχίας να θωρακίσει το ΕΣΥ»
Για το Κίνημα Αλλαγής, η πραγματική αύξηση και η κατάλληλη στελέχωση των κλινών ΜΕΘ με εξειδικευμένο και έμπειρο προσωπικό «δεν είναι πολυτέλεια», επεσήμανε ο τομέρχης Υγείας του κόμματος
«H μελέτη των καθηγητών Θεόδωρου Λύτρα και Σωτήρη Τσιόδρα, η οποία δημοσιεύθηκε σε έγκριτη ιατρική επιθεώρηση και ήταν σε γνώση του Πρωθυπουργού από τον Μάϊο, επιβεβαιώνει την αποτυχία της Κυβέρνησης να θωρακίσει έγκαιρα το ΕΣΥ, ώστε να βελτιώσει την αποτελεσματικότητά του απέναντι στην πανδημία», δήλωσε ο τομεάρχης Υγείας του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Πουλάς.
Όπως ανέφερε, σύμφωνα με τη μελέτη, καθημερινά φεύγουν από τη ζωή ασθενείς που, υπό διαφορετικές συνθήκες, θα μπορούσαν να ζήσουν, αφού η θνητότητα εκτός ΜΕΘ είναι αυξημένη κατά 87%.
Ο κ. Πουλάς έκανε λόγο για Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, «που αναπτύχθηκαν γρήγορα αλλά δεν στελεχώθηκαν ή στελεχώθηκαν με προσωπικό που δεν εκπαιδεύτηκε έγκαιρα ή έχουν προσωπικό που πολύ σύντομα θα υπερβεί τα όρια των αντοχών του».
«Η Κυβέρνηση είναι έκθετη πολιτικά» και ηθικά», τόνισε ο τομεάρχης Υγείας του ΚΙΝΑΛ.
Και κατέληξε λέγοντας πως, για το Κίνημα Αλλαγής, η πραγματική αύξηση και η κατάλληλη στελέχωση των κλινών ΜΕΘ με εξειδικευμένο και έμπειρο προσωπικό «δεν είναι πολυτέλεια, αλλά επείγουσα ανάγκη και πρωταρχική επιλογή. Επιλογή ζωής».
- Axios: Η Κούβα προμηθεύτηκε στρατιωτικά drones και σχεδιάζει επιθέσεις σε αμερικανικούς στόχους
- Η μάχη Κίνας – ΗΠΑ θα δοθεί στο πεδίο της τεχνητής νοημοσύνης
- Κιλκίς: Μεγάλες ζημιές σε καλλιέργειες από την ισχυρή χαλαζόπτωση που έπληξε Αξιούπολη και Πολύκαστρο
- Κρήτη: Ηλικιωμένος ανασύρθηκε νεκρός από τη θάλασσα στις Γούρνες
- Μύκονος Betsson – Παναθηναϊκός 76-90: Πέρασε στα ημιτελικά με «σκούπα»
- Η Gucci μεταμόρφωσε την Times Square σε πασαρέλα – Σίντι Κρόφορντ και Τομ Μπρέιντι έδειξαν τη νέα συλλογή