Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παπανδρέου για Αλεξανδρούπολη - Η γυναικοκτονία πρέπει να γίνει διακριτό ποινικό αδίκημα

Παπανδρέου για Αλεξανδρούπολη – Η γυναικοκτονία πρέπει να γίνει διακριτό ποινικό αδίκημα

«Σήμερα θρηνούμε μια ακόμη τραγική απώλεια, τη 16η γυναικοκτονία μέσα σε  έναν χρόνο. Την εποχή της πανδημίας, η έμφυλη βία φαίνεται να παίρνει διαστάσεις συγκλονιστικές. Όμως, δεν αρκεί να εκφράζουμε μόνο την αυτονόητη θλίψη και αγανάκτησης μας» τονίζει ο Γιώργος Παπανδρέου

Υπέρ της αναγνώρισης της γυναικοκτονίας ως διακριτού ποινικού αδικήματος τάσσεται ο Γιώργος Παπανδρέου με αφορμή τη νέα γυναικοκτονία στην Αλεξανδρούπολη.

Δεν αρκεί η θλίψη και η αγανάκτηση

«Σήμερα θρηνούμε μια ακόμη τραγική απώλεια, τη 16η γυναικοκτονία μέσα σε  έναν χρόνο. Την εποχή της πανδημίας, η έμφυλη βία φαίνεται να παίρνει διαστάσεις συγκλονιστικές.

»Όμως, δεν αρκεί να εκφράζουμε μόνο την αυτονόητη θλίψη και αγανάκτησης μας. Χρειάζεται να θεωρούνται οι γυναικοκτονίες διακριτό ποινικό αδίκημα» τονίζει ο πρώην πρωθυπουργός και υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ και προσθέτει:

«Χρειάζεται να μάθουμε και από την εμπειρία άλλων χωρών. Να υπάρχουν γραμμές στήριξης θυμάτων έμφυλης βίας, να παρέχεται ψυχολογική και νομική στήριξη και προστασία, να γινεται συστηματικά ειδική εκπαίδευση αστυνομικών, να οργανώνονται στοχευμένες παρεμβάσεις για να αλλάξει η γενικότερη κουλτούρα σε ό,τι αφορά τις γυναίκες, στην εκπαίδευση, τα ΜΜΕ, τα πολιτικά κόμματα, τους χώρους εργασίας.

»Όλοι μαζί ως κοινωνία, να σταθούμε απέναντι στη φρίκη αυτού του φαινομένου».

Διαβάστε επίσης: Βία κατά των γυναικών – «Βοήθεια! Με Ακούς;

Διαβάστε επίσης: Γυναικοκτονία στην Αλεξανδρούπολη – Αυτή είναι η 29χρονη Τζεβριέ που ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από τον σύζυγό της

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024