Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γυναικοκτονία - Κάλεσμα διαμαρτυρίας για την δολοφονία στην Αλεξανδρούπολη

Γυναικοκτονία – Κάλεσμα διαμαρτυρίας για την δολοφονία στην Αλεξανδρούπολη

«Συγκεντρωνόμαστε βράδυ που τόσες θηλυκότητες μας έχουν μάθει να το φοβόμαστε. Συγκεντρωνόμαστε για να ενώσουμε την οργή μας και να φωνάξουμε μέχρι να κλείσουν οι φωνές μας» σημειώνει η φεμινιστική συλλογικότητα «Sabbat – Burn the Rich Not the Witch».

«Οι φωνές μας ακούγονται πιο δυνατά όταν είμαστε ζωντανές» τονίζει η «Sabbat – Burn the Rich Not the Witch» που καλεί συγκέντρωση σήμερα, στις 9 μ.μ. έξω από τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων στην Κλαυθμώνος, για τη νέα γυναικοκτονία, αυτή τη φορά στην Αλεξανδρούπολη.

«Συγκεντρωνόμαστε βράδυ που τόσες θηλυκότητες μας έχουν μάθει να το φοβόμαστε. Συγκεντρωνόμαστε για να ενώσουμε την οργή μας και να φωνάξουμε μέχρι να κλείσουν οι φωνές μας» σημειώνει η φεμινιστική συλλογικότητα.

Και καταδικάζει το γεγονός ότι «άλλη μια φωνή σίγησε, άλλη μια αδελφή μας δολοφονήθηκε από έναν άντρα που είχε τα κλειδιά του σπιτιού της. Ο γυναικοκτόνος στην Αλεξανδρούπολη ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου την 29χρονη αδερφή μας, τη μετέφερε στο νοσοκομείο λέγοντας πως «έπεσε από τη σκάλα» και εκεί άφησε την τελευταία της πνοή».

Στην ανακοίνωση η συλλογικότητα υποστηρίζει μπορεί επίσημα να πρόκειται για τη 16η γυναικοκτονία στη χώρα μας μέσα στο 2021, ωστόσο σύμφωνα με την καταγραφή του femicide.gr πρόκειται για την 27η.

«Η πατριαρχία μας δολοφονεί και το μόνο που έχουμε είναι η μία την άλλη και τον αγώνα για μια άλλη κοινωνία» σημειώνει η «Sabbat» καταγγέλλοντας ότι «το κράτος έχει ευθύνη! Να παρθούν εδώ και τώρα μέτρα για τις επιζώσες έμφυλης βίας: να ανοίξουν ξενώνες φιλοξενίας, ιατροδικαστικά κέντρα σε κάθε νομό, να υπάρξει οικονομική νομική και ψυχολογική υποστήριξη των επιζωσών. Καμία άλλη δολοφονημένη! Καμία λιγότερη. Κανένα μόνο» καταλήγει το κάλεσμα.

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024