Πλοίο καίγεται επί 5 μέρες στη θάλασσα – Μεταφέρει ξύλα – Δείτε τις προσπάθειες των πυροσβεστών
Το πλοίο είναι ένα γερμανικό φορτηγό που βρίσκεται στη θαλάσσια περιοχή κοντά στη Στοκχόλμη. Μετέφερε ξύλα και από το Σάββατο έχει παραδοθεί στις φλόγες. Κανείς ακόμη δεν γνωρίζει πως ξέσπασε η πυρκαγιά.
Οι πυροσβέστες δεν έχουν καταφέρει εδώ και πέντε ημέρες να σβήσουν ή να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά που κατακαίει το πλοίο και μάλιστα η Σουηδία ζήτησε επίσημα συνδρομή και από τη Νορβηγία με πυροσβέστες και πλωτά μέσα.
Στο σημείο που βρίσκεται το πλοίο πνέουν ισχυρότατοι άνεμοι που αναζωπυρώνουν την πυρκαγιά στα ξύλα και δυσκολεύουν τις προσπάθειες κατάσβεσης.
Οικολογική καταστροφή
Στόχος πλέον δεν είναι να σώσουν το σκαρί, το οποίο έχει σχεδόν καταστραφεί, αλλά να μην φτάσουν οι φλόγες στις δεξαμενές πετρελαίου του πλοίου διότι τότε ο κίνδυνος μιας περιβαλλοντικής μόλυνσης είναι τεράστιος.
German timber ship fire threatens oil spill near Sweden – Stockholm pleads Norway for assistance
Ένα «rock party» γεμάτο ήχους, μνήμες και ενέργεια από τις δεκαετίες που όρισαν μια ολόκληρη γενιά -την δική του- αλλά και τους νεότερους, υπόσχεται ο Δημήτρης Σταρόβας.
Ο τρομπετίστας και συνθέτης Στέλιος Χατζηκαλέας, λίγο προτού ανέβει στη σκηνή του Half Note Jazz Club για να παρουσιάσει τη νέα του δουλειά The Sea Inside, μας μιλάει για τη τζαζ.
Φροίξος Φυντανίδης
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας