Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Νορβηγία - Ανησυχία από κρούσμα Ομικρον σε δεξίωση - Εκτακτα μέτρα στο Οσλο

Νορβηγία – Ανησυχία από κρούσμα Ομικρον σε δεξίωση – Εκτακτα μέτρα στο Οσλο

Εάν η νέα παραλλαγή ανιχνευτεί σε όλους τους καλεσμένους που βρέθηκαν θετικοί στην Covid-19, θα πρόκειται μακράν για τη μεγαλύτερη γνωστή εστία της Όμικρον στην Ευρώπη.

Η Νορβηγία επανέφερε υγειονομικούς περιορισμούς κατά της Covid στο Όσλο και την περιφέρειά του, μετά την εμφάνιση ύποπτης εστίας της παραλλαγής Όμικρον, η οποία μπορεί να έχει επηρεάσει τους μισούς από τους σχεδόν 120 καλεσμένους σε ένα χριστουγεννιάτικο γεύμα, παρότι είναι όλοι εμβολιασμένοι.

Εάν η νέα παραλλαγή ανιχνευτεί σε όλους τους καλεσμένους που βρέθηκαν θετικοί στην Covid-19, θα πρόκειται μακράν για τη μεγαλύτερη γνωστή εστία της Όμικρον στην Ευρώπη.

«Η κατάσταση είναι ανησυχητική», δήλωσε η Νορβηγίδα υπουργός Υγείας Ίνγκβιλντ Κιέρκολ σε συνέντευξη Τύπου λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση που προκάλεσε ανησυχία.

Λίγο νωρίτερα, ο δήμος του Όσλο είχε επιβεβαιώσει ότι ένα κρούσμα της παραλλαγής Όμικρον είχε εντοπιστεί σε αυτό το στάδιο ανάμεσα σε πενήντα — «μεταξύ 50 και 60», σύμφωνα με τις αρχές — ανθρώπους που μολύνθηκαν από την Covid έπειτα από ένα χριστουγεννιάτικο γεύμα σε εστιατόριο της πρωτεύουσας στις 26 Νοεμβρίου.

Για να αποτραπεί η εξάπλωση του ιού να βγει εκτός ελέγχου, η νορβηγική κυβέρνηση επέβαλε νέους περιορισμούς στο Όσλο και την περιφέρειά του που τίθενται σε ισχύ από τα μεσάνυχτα.

Μεταξύ άλλων μέτρων, η χρήση μάσκας — μέχρι τώρα συνιστάτο μόνο σε εθνικό επίπεδο — θα είναι υποχρεωτική στα μέσα μαζικής μεταφοράς, τα ταξί, τα εμπορικά κέντρα και τα καταστήματα όπου είναι αδύνατη η τήρηση της απόστασης.

Κανόνας η τηλεργασία

Η τηλεργασία θα γίνει επίσης ο κανόνας εκεί όπου είναι δυνατόν, ο αριθμός των ατόμων θα περιοριστεί το πολύ στα 100 στις ιδιωτικές εκδηλώσεις σε εσωτερικούς χώρους, οι πελάτες των μπαρ και των εστιατορίων θα πρέπει να εγγράφονται σε κατάλογο και το αλκοόλ θα σερβίρεται μόνο σε καθήμενους.

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024