Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σεντάτ Πέκερ - Ανατροπή με τη «σύλληψή» του - Τι αναφέρει το Al Jazeera

Σεντάτ Πέκερ – Ανατροπή με τη «σύλληψή» του – Τι αναφέρει το Al Jazeera

Σύμφωνα με νέο δημοσίευμα του Al Jazeera, υπήρξε λάθος στη μετάφραση σχετικά με την είδηση της σύλληψης του Σεντάτ Πέκερ.

Μεγάλη εντύπωση προκάλεσε η είδηση που μετέδωσε το Al Jazeera, η οποία ανέφερε ότι συνελήφθη ο Τούρκος αρχιμαφιόζος Σεντάτ Πέκερ στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Στη συνέχεια, όμως, το γνωστό σάιτ πήρε… πίσω την είδηση, ενώ αυτή είχε κάνει τον γύρο του κόσμου.

Στην επανόρθωσή του το Al Jazeera αναφέρει ότι το εν λόγω άρθρο διορθώθηκε και οι αναφορές περί σύλληψης του Πέκερ στην προηγούμενη έκδοση του άρθρου αφαιρέθηκαν, με την εξήγηση ότι δεν μπορούσαν να επαληθευτούν από πηγές του Al Jazeera.

Η επανόρθωση του Al Jazeera

«Χαμένοι στη μετάφραση»

Μια εργαζόμενη στο Al Jazeera, με το όνομα Σινέμ Κιοσέογλου, ανέφερε σε ανάρτηση της στο Twitter ότι: «Το Al Jazeera δεν έχει τίτλο ή είδηση ότι «ο Sedat Peker συνελήφθη και θα εκδοθεί στην Τουρκία». Νομίζω ότι υπήρξε ένα μεταφραστικό λάθος, αυτό που ονομάζουμε «χαμένοι στη μετάφραση»».

Να σημειώσουμε ότι η είδηση για τη «σύλληψη» του Πεκέρ έκανε μεγάλη εντύπωση αφού συνέπεσε χρονικά με τη σημερινή επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Κατάρ, με τα γραφεία του Al Jazeera να είναι στην πρωτεύουσα της χώρας του Κόλπου, Ντόχα.

Sports in

Γιατί η απουσία του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ «πληγώνει» τον Παναθηναϊκό… (vids)

Ο Παναθηναϊκός θα παίξει στο Βελιγράδι χωρίς τον Ερνανγκόμεθ, ο Εργκίν Αταμάν ψάχνει λύσεις για τη διπλή μάχη με τη Μακάμπι και η απουσία του Ισπανού είναι πολύ πιο σημαντική από όσο νομίζει κανείς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024