Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Εργασία – Ποιος είναι ο ιδανικός μισθός και ο καλύτερος τύπος εργοδότη

Εργασία – Ποιος είναι ο ιδανικός μισθός και ο καλύτερος τύπος εργοδότη

Ο κατάλληλος τύπος εργοδότη είναι εκείνος με τον οποίο μπορείς να βγεις μετά τη δουλειά να πάτε για μια μπύρα και να μιλήσετε. Αυτό τουλάχιστον έδειξε η μελέτη στη Βρετανία

Η εργασία καταλαμβάνει ένα μεγάλο μέρος της καθημερινότητας όλων μας και το να εργαζόμαστε κάτω από ιδανικές συνθήκες είναι ότι καλύτερο. Βρετανική έρευνα που δημοσιεύτηκε στη Sun αποκαλύπτει ποιος είναι ο ιδανικός μισθός για τους Άγγλους και ποιον οι εργαζόμενοι εκεί θεωρούν πως πρέπει να είναι ο καλός εργοδότης.

Στην έρευνα ερωτήθηκαν 2.000 εργαζόμενοι που απάντησαν ποιο είναι για εκείνους το ιδανικό εργασιακό περιβάλλον, τόσο από συνθήκες εργασίας όσο και από αμοιβή.
Το ιδανικό για τους περισσότερους είναι η εργασία τους να έχει άνετες καρέκλες, φως, καθαρά και τακτοποιημένα γραφεία, να τους προσφέρεται καφές και τσάι δωρεάν από την επιχείρηση που εργάζονται (ποσοστό 72%) ενώ 9 στους 10 απάντησαν πως όταν δουλεύουν σε ένα καλό και όχι τοξικό περιβάλλον τότε νιώθουν περισσότερο αποδοτικοί.

Ο ιδανικός μισθός για τους περισσότερους είναι περίπου τα 50.000 ευρώ το χρόνο ενώ από τους ερωτηθέντες, ένας στους τρεις απάντησε πως θα ήθελε η δουλειά του να του δίνει την ευκαιρία να φεύγει εκτός γραφείου.

Ιδιαίτερη βαρύτητα στις απαντήσεις πέφτει στο κατά πόσο φιλικοί είναι οι συνάδελφοι στον χώρο εργασίας ενώ φαίνεται πως απασχολεί πολύ και το θέμα της μετακίνησης για να πάνε και να φύγουν από το γραφείο. Η πλειοψηφία δήλωσε πως τα 17 λεπτά είναι ο ιδανικός χρόνος να σπαταλούν για να πάνε στην εργασία τους.

Οι περισσότεροι από τους ερωτηθέντες απάντησαν πως θέλουν να εργάζονται 26 ημέρες την εβδομάδα ενώ οι μέρες της άδειας τους κάθε χρόνο θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 29. Όσο για το ιδανικό αφεντικό είναι εκείνο που τους κάνει τακτικά κριτική με σκοπό να βελτιωθούν, εκείνο που κάνει αυξήσεις μισθών ανά διαστήματα και εκείνο με το οποίο θα μπορούν να βγουν κάποιο βράδυ να πιούν μια μπύρα και να κάνουν… πλάκα.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024