Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τουρκία - «Ο Ερντογάν παρέδωσε την εξουσία στον ακροδεξιό Μπαχτσελί» λέει ο Μπαμπατζάν

Τουρκία – «Ο Ερντογάν παρέδωσε την εξουσία στον ακροδεξιό Μπαχτσελί» λέει ο Μπαμπατζάν

«Ο Μπαχτσελί επιδιώκει να λάβει εξουσία όχι από τον λαό, αλλά από τον Ερντογάν, ώστε να μπορέσει να κυβερνήσει τη χώρα», είπε ο Μπαμπατζάν

Την  ώρα που η Τουρκία βυθίζεται όλο και περισσότερο στην οικονομική κρίση, η αντιπολίτευση συνεχίζει να εξαπολύει μύδρους κατά του Ερντογάν, που -όπως αναφέρεται – έχει παραδώσει την εξουσία στον κυβερνητικό του εταίρο, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ο οποίος ηγείται του ακροδεξιού Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος (MHP)

Αυτό καταγγέλλει ο ηγέτης του αντιπολιτευόμενου Κόμματος Δημοκρατίας και Προόδου (DEVA), Αλί Μπαμπατζάν, ο οποίος υπήρξε ιδρυτικό μέλος του AKP, ωστόσο παραιτήθηκε από το κυβερνών κόμμα το καλοκαίρι του 2019.

Συγκεκριμένα ο Μπαμπατζάν, ανέφερε πως ο Ερντογάν παρέδωσε τα κλειδιά της εξουσίας στον Μπαχτσελί. «Δεν είναι πλέον οι πολίτες που καθορίζουν την πολιτική στάση του Ερντογάν, αλλά ο μικρότερος συνεργάτης του», είπε ο Μπαμπατζάν, σύμφωνα με την Ahval News, που επικαλείται τον ειδησεογραφικό ιστότοπο T24.

«Ο Μπαχτσελί είναι σαν ένας διορισμένος από το κράτος αξιωματούχος που ηγείται της κυβέρνησης. Επιδιώκει να λάβει εξουσία όχι από τον λαό, αλλά από τον Ερντογάν, ώστε να μπορέσει να κυβερνήσει τη χώρα», πρόσθεσε και συνέχισε:  «Όλοι στη χώρα ψάχνουν να πάνε στον ηγέτη του MHP για να δουν ποια θα είναι η επόμενη κίνησή του, τι θα απαιτήσει ή ποια κρίση θα δημιουργήσει».

Σύμφωνα με την ίδια πηγή: ο Μπαχτσελί ασκεί εξουσία αντί του Ερντογάν σε μια σειρά ζητημάτων, το πιο ορατό από τα οποία είναι το κουρδικό ζήτημα. Η ιστοσελίδα, φέρνει ως παράδειγμα το αίτημα Μπαχτσελί για το κλείσιμο του φιλοκουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP), κατηγορώντας την ηγετική του ομάδα για διασυνδέσεις με την τρομοκρατία.

Πιο πρόσφατα, ο Μπαχτσελί απέρριψε κατηγορηματικά τις εκκλήσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης για πρόωρες εκλογές, αίτημα που διατυπώθηκε νωρίτερα αυτό το μήνα όταν η τουρκική λίρα έφτασε σε ιστορικά χαμηλά έναντι του δολαρίου, αφού ο Ερντογάν εμμένει στην ανορθόδοξη οικονομική πολιτική των χαμηλών επιτοκίων.

Sports in

Αυτή είναι η ενδεκάδα της Κ19 του Ολυμπιακού στον ημιτελικό με τη Ναντ

Ποιες είναι οι επιλογές του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου για τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού με τη Ναντ στο Final Four του Youth League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024