Ο εντοπισμός της παραλλαγή Όμικρον δείχνει να αλλάζει τα δεδομένα για άλλη μια φορά στον τρόπο εργασίας αλλά και της εκπαίδευσης. Μάλιστα επειδή αναμένεται και πάλι η τηλεργασία αλλά και η τηλεκπαίδευση να κυριαρχήσουν στο προσκήνιο, η μετοχή της πλατφόρμας Zoom, απογειώθηκε.

Αυτό αποτυπώνεται και από το δυναμικό ράλι που μπήκε η μετοχή την Παρασκευή η οποία όχι μόνο εκτινάχτηκε κατά 5,7%, αλλά οι ειδικοί θεωρούν πως και τις επόμενες ημέρες η άνοδος αυτή θα συνεχιστεί.

Η Zoom είναι ο κορυφαίος πάροχος τηλεδιάσκεψης και λογισμικού επικοινωνίας η οποία τη χρόνια που πέρασε λόγω covid-19 κατέγραψε άλμα 362% αφού πολλές επιχειρήσεις αλλά και δημόσιοι οργανισμοί έγιναν συνδρομητές των υπηρεσιών της.

Τους τελευταίους μήνες η άνοδος αυτή επιβραδύνθηκε αφού οι εργαζόμενοι επέστρεφαν κανονικά στις δουλειές τους και οι μαθητές στο δια ζώσης μάθημα στο σχολείο.

Συναγερμός λόγω… Όμικρον

Η Παρασκευή πάντως που πέρασε δεν ήταν μια καλή μέρα για τα χρηματιστήρια της Ευρώπης αφού η μετάλλαξη Όμικρον ώθησε σε μεγάλο κύμα ρευστοποίησης, το μεγαλύτερο από τον Σεπτέμβριο, τους επενδυτές υπό τον φόβο της παράτασης της πανδημίας αλλά και ενός νέου μεγάλου lockdown.