Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«One Man in His Time»- Εμπειρίες μιας ζωής από τον Μάικλ Οντέιν

«One Man in His Time»- Εμπειρίες μιας ζωής από τον Μάικλ Οντέιν

«Η ζωή μου δεν είχε ποτέ επιχειρηματικό σχέδιο» αναφέρει ο Μάικλ Οντέιν, υποστηρικτής των εικαστικών τεχνών και προστάτης της άγριας ζωής

Τα απομνημονεύματά του με τίτλο «One Man in His Time» έγραψε ο επιχειρηματίας, συλλέκτης και φιλάνθρωπος, Μάικλ Οντέιν, ο οποίος πρόσφατα έκανε δωρεά 79,4 εκατομμυρίων δολαρίων στο Μουσείο Τέχνης του Βανκούβερ.

Ακτιβιστής του κινήματος Επιβάτες για την Ελευθερία (Freedom Riders), ριζοσπάστης φοιτητής, ακαδημαϊκός, κοινωνικός ακτιβιστής, κατασκευαστής κατοικιών, δημιουργός μουσείων, προστάτης της αρκούδας Γκρίζλι.

Ο Μάικλ Οντέιν ήταν όλα αυτά και πολλά άλλα σε μια πολύχρωμη ζωή που εκτείνεται σε οκτώ δεκαετίες, τρεις ηπείρους και πέντε καριέρες, αναφέρεται στην περιγραφή του βιβλίου.

«Η ζωή μου δεν είχε ποτέ επιχειρηματικό σχέδιο» αναφέρει ο Μάικλ Οντέιν, υποστηρικτής των εικαστικών τεχνών και προστάτης της άγριας ζωής.

«Το «One Man in His Time…» είναι μια ιστορία με απρογραμμάτιστες ανατροπές, νίκες και ήττες της ζωής» σημειώνεται.

Με ειλικρίνεια ο γεννημένος το 1937 στο Μπόρνμουθ της Αγγλίας, Μάικλ Οντέιν περιγράφει ωμά τα μάλλον δυστυχισμένα παιδικά του χρόνια, την απόδραση από τα Νησιά της Μάγχης στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, την εμπειρία της σωματικής τιμωρίας σε βρετανικό σχολείο και την αποτυχία να εντυπωσιάσει τους δασκάλους του με σπουδαίες ακαδημαϊκές ή αθλητικές ικανότητες.

Μετακόμισε στη Βικτώρια του Καναδά σε ηλικία εννέα ετών, έμαθε μποξ στην Αστυνομική Λέσχη Πυγμαχίας και από μικρός έδειξε βαθύ ενδιαφέρον για την τέχνη. Σε ηλικία 17 ετών επιβιβάστηκε σε λεωφορείο και ταξίδεψε στην πόλη του Μεξικό για να δει τα έργα των εκπροσώπων της Μεξικανικής Αναγέννησης της Νωπογραφίας, Ντιέγκο Ριβέρα, Νταβίντ Αλφάρο Σικέιρος, Ρουφίνο Ταμάγιο.

Μία από τις πιο συναρπαστικές πτυχές του βιβλίου αφορά την εμπειρία του με τους Επιβάτες της Ελευθερίας, ομάδες λευκών και μαύρων ακτιβιστών για τα πολιτικά δικαιώματα που ταξίδευαν με λεωφορείο στις νότιες πολιτείες των ΗΠΑ αμφισβητώντας ρατσιστικούς νόμους, αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας του Βανκούβερ «The Georgia Straight».

Στο «One Man in His Time» περιλαμβάνονται πολλές δραματικές και διασκεδαστικές στιγμές, συμπεριλαμβανομένης της περιόδου που ο αρχηγός του Νέου Δημοκρατικού Κόμματος του Καναδά (NDP) Τόμι Ντάγκλας τον ενθάρρυνε να αφαιρέσει μια φωτογραφία του Φιντέλ Κάστρο από το τραπέζι του στο ιδρυτικό συνέδριο του NDP.

Ο Οντέιν περιγράφει τη «μεταμόρφωσή του από κοινωνικό λειτουργό υπέρ των μεταρρυθμίσεων σε κατασκευαστή κατοικιών μεγάλης κλίμακας» ως «φυσική εξέλιξη».

Προσκλήθηκε στον κατασκευαστικό κλάδο από τον εργολάβο Βερν Πάουλους τη δεκαετία του 1980, τη στιγμή που ήταν στα πρόθυρα να γράψει ένα μυθιστόρημα βασισμένο σε έναν Έλληνα του 17ου αιώνα, ο οποίος έγινε επικεφαλής κυβέρνησης ενός βασιλείου στη Νοτιοανατολική Ασία.

Ο Οντέιν συμβουλεύτηκε έναν βουδιστή μοναχό, ο οποίος του είπε ότι θα πετύχαινε στις επιχειρήσεις και ως συγγραφέας. Αλλά η συμβουλή του μοναχού ήταν ότι θα ήταν καλύτερα να ασχοληθεί με τις επιχειρήσεις γιατί θα κέρδιζε κάποια χρήματα και θα μπορούσε πάντα να γράψει ένα βιβλίο αργότερα. Αυτό τον έπεισε να δραστηριοποιηθεί στον κατασκευαστικό κλάδο.

Sports in

Άρης – Ολυμπιακός 1-1: Ο Ολυμπιακός μπορούσε, ο διαιτητής δεν ήθελε

«Χειρουργείο» του Ολυμπιακού στο Κλεάνθης Βικελίδης, με τον διαιτητή να σταματάει με το έτσι θέλω τους Ερυθρόλευκους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024