«Είχαμε προειδοποιήσει εγκαίρως σε τέτοιου είδους θέματα που χειρίζεται η αρμόδια πολιτεία, η Βουλή να μην επιχειρήσει διαβήματα που θα προκαλέσουν διχασμό. Στέκομαστε πάνω απ’ όλα αυτά, όπως στάθηκαμε τα τελευταία δύο χρόνια» τόνισε ο Ανδρέας Λοβέρδος σχολιάζοντας τους ισχυρισμούς του Χ. Ζεϊμπέκ ότι η Τουρκία είναι κοσμικό κράτος σε αντίθεση με την Ελλάδα

Ήταν δεδομένο ότι θα καταλήγαμε εκεί, σχολίασε ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Λοβέρδος σχολιάζοντας τους ισχυρισμούς του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ στην διακομματική επιτροπή της Βουλής για την Θράκη όπου ο κ. Ζεϊμπέκ υποστήριξε ότι η Τουρκία είναι κοσμικό κράτος ενώ η Ελλάδα δεν είναι.

Προειδοποιήσεις

«Ήταν απολύτως δεδομένο ότι εκεί θα καταλήγαμε. Είχαμε προειδοποιήσει εγκαίρως σε τέτοιου είδους θέματα που χειρίζεται η αρμόδια πολιτεία, η Βουλή να μην επιχειρήσει διαβήματα που θα προκαλέσουν διχασμό. Στέκομαστε πάνω απ’ όλα αυτά, όπως στάθηκαμε τα τελευταία δύο χρόνια» τόνισε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Υπενθυμίζεται ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χ. Ζεϊμπέκ που προέρχεται από την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης επιχειρώντας να θίξει το ζήτημα της ταυτόχρονης λειτουργίας του επίσημου μουφτή και του ψευδομουφτή στην Ξάνθη είπε ότι «γίνεται αλαλούμ με τους δύο μουφτήδες. Λέμε κατάργηση της Σαρίας. Η Τουρκία είναι ένα κοσμικό κράτος. Στην Τουρκία ποτέ δεν ανοίγουν τα σχολεία με το κοράνι. Εδώ (στην Ελλάδα) έχει επίσημη θρησκεία, δεν είναι κοσμικό κράτος. Έχω φοιτήσει στην Τουρκία και ξέρω…».

Η τοποθέτηση του κ. Ζεϊμπέκ έγινε κατά την συνεδρίαση της ειδικής επιτροπής που λειτουργεί στην Βουλή για αναπτυξιακά ζητήματα της Θράκης προκάλεσε την σφοδρή αντίδραση της Ντόρας Μπακογιάννη και του Ευριπίδη Στυλιανίδη.

Ο πρώην ΥΠΕΞ Γιώργος Κατρούγκαλος έσπευσε να διορθώσει τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «η Ελλάδα είναι κοσμικό κράτος. Προφανώς ο κ. Ζεϊμπέκ άλλο ήθελε να πει».

Διαβάστε επίσης: Προκλητικός ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ – Η Τουρκία είναι κοσμικό κράτος σε αντίθεση με την Ελλάδα

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr