Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λοβέρδος – Ο νέος πρόεδρος πρέπει να είναι στη Βουλή

Λοβέρδος – Ο νέος πρόεδρος πρέπει να είναι στη Βουλή

Για το ακροατήριό του και το ενδεχόμενο παρασκηνιακών κινητοποιήσεων από άλλα κόμματα στη διαδικασία της ανάδειξης νέας ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ, μίλησε στην εκπομπή «Μεγάλη Εικόνα» και τη Νίκη Λυμπεράκη, ο Ανδρέας Λοβέρδος.

«Εγώ απευθύνομαι στο εθνικό ακροατήριο. Εντεκα εκατομμύρια Ελληνίδες και Ελληνες. Δεν κάνω διάκριση. Τι ψήφισες στο ’19, τι ψήφισες το ’15, τι ψήφισες το ’12. Τι ψήφισες στο δημοψήφισμα. Δεν με ενδιαφέρει. Τώρα, δες, είμαστε 6 ίσοι άνθρωποι, δες ποιος είναι αυτός που πιστεύεις ότι μπορεί να βοηθήσει την πατρίδα αλλά και τον χώρο του και έλα. Οταν κάναμε το 2004 την ελεύθερη επιλογή έτσι στοχεύαμε. Δεν λέγαμε να έρθουν να μας ψηφίσουν μόνο οι δικοί μας. Λέγαμε να έρθει και από ένα άλλο κόμμα» τόνισε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Για… τις φήμες

Επίσης, αναφέρθηκε και στις φήμες για παρασκηνιακή κινητοποίηση από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας την καλοδέχεται με ενθουσιασμό. «Διότι αυξάνεται η συμμετοχή άρα προοιωνίζεται κάτι καλύτερο για τις βουλευτικές εκλογές και δεύτερον γιατί διαλύονται οι κομματικοί μηχανισμοί. Η συμμετοχή διαλύει τους μηχανισμούς» σημείωσε.

Για το ενδεχόμενο συζητήσεων με εξωκομματικά στελέχη, ο κ. Λοβέρδος υπογράμμισε πως «μπορώ να συζητήσω με έναν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που έφυγε μετά το δημοψήφισμα και το τρίτο μνημόνιο, παρά με έναν δικό μας που είναι υπουργός της ΝΔ ή του ΣΥΡΙΖΑ».

«Το κόμμα μας υπό τη δική μου προεδρία, αν επιλεγώ, θα είναι ένα διαλλακτικό κόμμα. Θα μιλά με τους πάντες» ανέφερε ο κ. Λοβέρδος.

«Είμαι μέτοχος των προσπαθειών που δημιούργησαν και στην Ελλάδα μια κουλτούρα συνεργασίας. Να σας θυμίσω ότι ο κ. Παπανδρέου έκανε επιλογή συνεργασίας μας με τη Νέα Δημοκρατία και με τον ΛΑΟΣ, ήμουν εκεί, κυβέρνηση Παπαδήμου. Να σας θυμίσω ότι ο κ. Βενιζέλος συνεργάστηκε με τον κ. Σαμαρά, ήμουν εκεί. Αρα δεν είμαι αρνητής των συνεργασιών» συμπλήρωσε ο υποψήφιος για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο να μην είναι αυτός ο νικητής των εσωκομματικών εκλογών, υποστηρίζοντας ότι δεν θα αλλάξει κάτι για τον ίδιο. «Ο,τι σήμαινε για μένα το 2015 η νίκη της αείμνηστης Γεννηματά. Δεν κέρδισα εγώ το ’15. Κέρδισε η αείμνηστη Γεννηματά» υπογράμμισε.

«Ο πολίτης να προσέξει»

Τέλος, ο κ. Λοβέρδος αναφέρθηκε και στο τι πρέπει να προσέξουν οι πολίτες που θα κληθούν να επιλέξουν το νέο ηγέτη του κόμματος.

«Ηγέτης ο οποίος αντί να κάνει κάτι τη Δευτέρα, το κάνει μετά από πέντε μήνες, εμένα με αποσταθεροποιεί και με αποσυντονίζει και πρέπει ο πολίτης να προσέξει. Αν υπάρχει τέτοιος υποψήφιος, που να υποψιάζεται ότι είναι αναβλητικός να μην τον προτιμήσει» σημείωσε, τονίζοντας ότι θα πρέπει ο νέος πρόεδρος του κόμματος να βρίσκεται στη Βουλή.

«Πρέπει να είσαι βουλευτής, πρέπει να είσαι στις 6 του μηνός εκεί» κατέληξε ο κ. Λοβέρδος.

Sports in

«Βόμβα» του ESPN για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο!

Ρεπορτάζ που… ταράζει τα νερά για Γιάννη Αντετοκούνμπο και Μιλγουόκι Μπακς

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024