Τη δέσμευσή του ότι θα επαναφέρει το όνομα, το σήμα και τα χρώματα του ΠΑΣΟΚ, αν εκλεγεί πρόεδρος, επανέλαβε ο Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στην εκπομπή «Μεγάλη Εικόνα» και τη Νίκη Λυμπεράκη.

«Παλέψαμε γι’ αυτό το κόμμα. Και δεν πέτυχε. Ενώθηκαν τέσσερις παρατάξεις με ποσοστό των εκλογών του Ιανουαρίου του 2015, 14% και απέδωσε ένα 8,1 δηλαδή 6% κάτω από τις δυνάμεις των κομμάτων που το συναπάρτιζαν. Κι αν κάποιος μου πει, ναι ρε φίλε, βάζεις το Γενάρη του ’15 και δεν βάζεις τον Σεπτέμβρη. Τον Σεπτέμβρη είχαμε 10,5 από το 10,5% στο 8. Δεν το λες και επιτυχία» τόνισε ο Ανδρέας Λοβέρδος για το Κίνημα Αλλαγής και πρόσθεσε πως αν εκλεγεί θα επαναφέρει από την πρώτη στιγμή το ΠΑΣΟΚ.

«Οχι του “αγίου ποτέ”»

«Αυτό που υπόσχομαι βασίμως όπως έδειξε και η δημοσκόπηση της Metron Analysis, είναι να επιτύχουμε στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, όχι του “αγίου ποτέ”, αλλά το ’22 ή το ’23 υπερδιπλασιασμό των δυνάμεων του κόμματος» σημείωσε, τονίζοντας πως αν δεν πετύχει τον στόχο του θα αποχωρήσει από την ηγεσία του κόμματος.

«Μετά έχουμε και κάποιες δημοτικές εκλογές και όταν ολοκληρωθεί ο εκλογικός κύκλος των επόμενων μηνών, ο Ανδρέας Λοβέρδος αν δεν επιτύχει στους στόχους του δεν θα κατσικωθεί εντός εισαγωγικών, δεν απαιτεί να έχει ένα δικό του κόμμα αλλά θα παραμερίσει για να πάρουν τη θέση του άλλες ή άλλοι που είναι φιλόδοξοι να πάνε το κόμμα ακόμα περισσότερο» υπογράμμισε.

«Επιτυγχάνω ή δεν επιτυγχάνω τους στόχους μου και το κριτήριο η μία ή οι δύο εκλογές είναι διαφορετικά πράγματα. Εγώ δεν το βάζω με εκλογόμετρο, το βάζω με το ποσοστό επιτυχίας. Η παράταξή μας πρέπει να υπερδιπλασιάσει τις δυνάμεις της για να μην διαλυθεί» υποστήριξε ο Ανδρέας Λοβέρδος, σημειώνοντας πως αν στις δεύτερες εκλογές με απλή αναλογική δεν έχουν αυξηθεί τα ποσοστά του κόμματος, «τότε δεν θα αντέξουμε πίεση δύο μεγαλύτερων κομμάτων…».

Δέσμευση

Οπως τόνισε, αποτελεί δέσμευση του ίδιου να φέρει στο κόμμα υπερδιπλάσιο αριθμό ψήφων, δηλαδή ένα κόμμα του 16-18%. «Αυτή είναι η δική μου δέσμευση. Και μου λέγανε, περιπαικτικά μου λέγανε, και γιατί δεν λες τριπλασιασμό και τους έλεγα με συγχωρείτε πάρα πολύ, λέω αυτό που μπορούμε. Και έδειξε η Metron Analysis ότι αυτό είναι κοντά. Γιατί στις δεύτερες εκλογές εμείς θα ανεβαίνουμε και ο ΣΥΡΙΖΑ θα πέφτει».

«Εκτίμησή μου είναι ότι στις επόμενες εκλογές χωρίς απλή αναλογική το σημείο της συνάντησης μπορεί και να είναι σημείο όπου εμείς είμαστε πάνω» συμπλήρωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr