Λοβέρδος – «Αν εκλεγώ επιστρέφει ο ήλιος, η σημαία και τα εμβλήματα του ΠΑΣΟΚ»
Στη συνέντευξη Τύπου που προηγήθηκε της ομιλίας του, ο Ανδρέας Λοβέρδος υπενθύμισε πως δεν πρόκειται να γίνει δεκανίκι κανενός, αλλά δεν αρνείται τον διάλογο και πως δεν σκέφτεται συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία
O στόχος του Ανδρέα Λοβέρδου, εφόσον εκλεγεί στην προεδρία του κόμματος, είναι να ξαναγίνει το ΠΑΣΟΚ ένα μεγάλο κόμμα που θα αποτελεί ένα τρίτο μεγάλο κόμμα στην πολιτική σκηνή, θα επαναφέρει ως σήμα του τον πράσινο ήλιο, θα επανέλθει το παλιό ιστορικό όνομα του ΠΑΣΟΚ και τα χρώματά του θα είναι τα παραδοσιακά πράσινο και λευκό, ήταν μεταξύ άλλων, τα όσα προανήγγειλε από τον Βόλο σε συγκέντρωση παλαιών και νέων στελεχών.
Στη συνέντευξη Τύπου που προηγήθηκε της ομιλίας του, ο Ανδρέας Λοβέρδος υπενθύμισε πως δεν πρόκειται να γίνει δεκανίκι κανενός, αλλά δεν αρνείται τον διάλογο και πως δεν σκέφτεται συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία, αφού μία τέτοια πιθανή πρόταση δεν έχει γίνει από τον κ. Μητσοτάκη, ενώ στην περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ θα απαντήσει αρνητικά όπως έκαναν ήδη ο Δημήτρης Κουτσούμπας και ο Γιάνης Βαρουφάκης λέγοντας πως μία τέτοια πρόταση του Αλέξη Τσίπρα είναι ένα τέχνασμα για να επανέλθει στην εξουσία.
Ο κ.Λοβέρδος ανέφερε επίσης ότι μεταξύ των στόχων του είναι ο υπερδιπλασιασμός των ποσοστών του κόμματος και ο ίδιος απευθύνεται σε πολίτες που ψήφισαν το 2019 Νέα Δημοκρατία για να μην παραμείνει στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα, στους πολίτες που παραδοσιακά τοποθετούνται στον κεντρώο πολιτικό χώρο και σε πολίτες που μετακινήθηκαν προς τον ΣΥΡΙΖΑ,δυσαρεστήθηκαν με τις επιλογές του και επιθυμούν να επιστρέψουν σε ένα πραγματικό ΠΑΣΟΚ.
Ακόμη ο Ανδρέας Λοβέρδος είπε ότι ακόμη και αν δεν εκλεγεί θα παραμείνει ενωτικός στο κόμμα, όπως έκανε και με την Φώφη Γεννηματά το 2015, αλλά και εφόσον εκλεγεί και αναλάβει τα ηνία του κόμματος τρεις θέσεις αντιπροέδρων θα περιμένουν κάποια κορυφαία στελέχη της παράταξης, κάτι που ως τώρα σκέφτεται, αλλά που δεν έχει επισημοποιήσει ως σήμερα.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
- Marfin: Ανώνυμη καταγγελία στο ελληνικό FBI η αφορμή για την ανάσυρση της δικογραφίας
- Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε τον Μπόνγκα (pic)
- Ο Δένδιας, η δεξίωση του Γκιουλέρ στην Άγκυρα και η έννοια του «κόμπλεξ»
- Αποχαιρετισμός στη Μαίρη Θεοδωροπούλου
- Ένα εκατομμύριο γυναίκες χάνουν την πρόσβαση στην ανθρωπιστική βοήθεια, σύμφωνα με τον ΟΗΕ
- Φωτιά στο Σισμανόγλειο: Στην Ευελπίδων ο 76χρονος που συνελήφθη για εμπρησμό
- Το σπάνιο επίτευγμα από Μέσι και Εμπαπέ με διαφορά δύο ημερών: Έχει συμβεί τέσσερις φορές σε 60 χρόνια (pic, vids)
- Το Σάββατο 11 Ιουνίου θα επαναλειτουργήσει η Γέφυρα Μανωλά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Πολωνία: Μια 5χρονη έμεινε μόνη της στην αποβάθρα όταν το τρένο έφυγε με την οικογένειά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/uid_e04b5d44fc204a1bb9eae4b486e5a850_width_1200_play_0_pos_0_gs_0_height_675-150x85.webp)
![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)




































![Πολωνία: Μια 5χρονη έμεινε μόνη της στην αποβάθρα όταν το τρένο έφυγε με την οικογένειά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/uid_e04b5d44fc204a1bb9eae4b486e5a850_width_1200_play_0_pos_0_gs_0_height_675-315x220.webp)















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442