Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Λοβέρδος: «Το ΠΑΣΟΚ ήταν και θα ξαναγίνει ο εκφραστής της Δημοκρατικής Παράταξης»

Λοβέρδος: «Το ΠΑΣΟΚ ήταν και θα ξαναγίνει ο εκφραστής της Δημοκρατικής Παράταξης»

«Στις εκλογές της 5ης Δεκεμβρίου καλώ τον κόσμο να έρθει μαζικά και να ψηφίσει ώστε με το ΠΑΣΟΚ της κοινωνίας να τσακίσουμε τους κομματικούς μηχανισμούς και να ανοίξουμε τον δρόμο για τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται ο τόπος», είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος

«Συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ επί ημερών μου, εάν προτιμηθώ, δεν πρόκειται όχι απλώς να υπάρξει αλλά ούτε καν να συζητηθεί», ξεκαθάρισε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και όχι του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Λοβέρδος, όπως ο ίδιος δηλώνει, δεδομένου ότι αγωνίζεται «για την ολική επαναφορά με το ΠΑΣΟΚ».

O κ. Λοβέρδος είπε συγκεκριμένα ότι: «αγωνίζομαι για την ολική επαναφορά με το ΠΑΣΟΚ. Θα ανακτήσουμε τα σύμβολά μας και το όνομά μας γιατί δεν έχουμε κανέναν λόγο να ντρεπόμαστε για τα όσα προσφέραμε στον τόπο. Αλλάξαμε κι εκσυγχρονίσαμε την Ελλάδα και την κρατήσαμε όρθια στις πιο δύσκολές της στιγμές. Δεν φυγομαχήσαμε ποτέ, αδιαφορώντας για το κόστος, προτάσσοντας πάντα την πατρίδα και την κοινωνία. Είμαι περήφανος που είμαι ΠΑΣΟΚ», ανέφερε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο capital.gr.

Επίσης, ερωτηθείς για τη διαφοροποίησή του στη Βουλή από το κόμμα του, υπερψηφίζοντας την αυστηροποίηση του ποινικού κώδικα, τόνισε πως: «Έχω μιλήσει από την πρώτη στιγμή για ένα κόμμα πατριωτικό, μεταρρυθμιστικό, προοδευτικό. Σύμφωνα με αυτά τα χαρακτηριστικά θα είναι η αντιπολίτευση που θα ασκούμε εάν οι πολίτες με προτιμήσουν: υπεύθυνη, μεταρρυθμιστική, σοβαρή και αποτελεσματική».

Ολόκληρη η συνέντευξη του Ανδρέα Λοβέρδου:

-Διεκδικείτε την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και όχι ανάκαμψη του ΚΙΝΑΛ, όπως έχετε ξεκαθαρίσει επανειλημμένως. Ποιο είναι το δικό σας πολιτικό στίγμα έναντι των υπόλοιπων υποψηφίων;

Αγωνίζομαι για την ολική επαναφορά με το ΠΑΣΟΚ. Θα ανακτήσουμε τα σύμβολά μας και το όνομά μας γιατί δεν έχουμε κανέναν λόγο να ντρεπόμαστε για τα όσα προσφέραμε στον τόπο. Αλλάξαμε κι εκσυγχρονίσαμε την Ελλάδα και την κρατήσαμε όρθια στις πιο δύσκολές της στιγμές. Δεν φυγομαχήσαμε ποτέ, αδιαφορώντας για το κόστος, προτάσσοντας πάντα την πατρίδα και την κοινωνία. Είμαι περήφανος που είμαι ΠΑΣΟΚ. Μετά τον ορυμαγδό της κρίσης οι πολίτες πλέον το αντιλαμβάνονται. Τώρα οι πολίτες δεν μας κρίνουν αλλά μας συγκρίνουν και υπερέχουμε. Θέλουν να ξεφύγουν από το δίπολο λαϊκισμού και συντήρησης. Για αυτό επιστρέφουμε με το ΠΑΣΟΚ, όχι για να κάνουμε μια ρετρό βουτιά στο παρελθόν αλλά για να φύγουμε ξανά μπροστά στην Ελλάδα και τη σοσιαλδημοκρατία του 21ου αιώνα. Το ΠΑΣΟΚ ήταν και θα ξαναγίνει ο εκφραστής της Δημοκρατικής Παράταξης.

– Εκτός από το όνομα, τι άλλο θα αλλάξετε αν αναδειχθείτε στην ηγεσία;

Στις 5 Δεκεμβρίου γκρεμίζουμε τους κομματικούς μηχανισμούς. Επιστρέφουμε το ΠΑΣΟΚ εκεί όπου ανήκει, στον Λαό, στα μέλη του. Το ΠΑΣΟΚ του 21ου αιώνα θα είναι ένας σύγχρονος ενεργός οργανισμός. Βγάζουμε από την πρίζα τους κομματικούς μηχανισμούς, που ελέγχουν τα πάντα και διώχνουν τους πολίτες για να κρατήσουν τις σκουριασμένες τους καρέκλες. Κόβουμε μαχαίρι τις εξαρτήσεις από κάθε μορφής συμφέροντα. Λέμε ναι σε ένα κόμμα συλλογικό, ανοικτό, συμμετοχικό, κινηματικό. Ένα ανοικτό και ψηφιακό κόμμα άμεσης Δημοκρατίας στη λήψη αποφάσεων για ένα καλύτερο αύριο. Όλα από την αρχή, όλα από τη βάση, όλα τα όργανα αιρετά.

– Πρόσφατα διαφοροποιηθήκατε από τη γραμμή του κόμματός σας και υπερψηφίσατε στη Βουλή την αυστηροποίηση του ποινικού κώδικα, αφήνοντας μάλιστα αιχμές για τη θέση που έλαβε το ΚΙΝΑΛ. Πρόκειται για πρόκριμα και «μήνυμα» για το πώς θα κινηθείτε την επόμενη ημέρα;

Όπως είπα και στη Βουλή έδωσα απολύτως το δικό μου στοιχείο της πολιτικής μου ταυτότητας ως ελεύθερος άνθρωπος και ως μέλος του κοινοβουλίου. Έπραξα σύμφωνα με τη συνείδηση μου χωρίς φόβο και πάθος, καθώς τίποτα δεν με δεσμεύει. Θεωρώ αδιανόητο να υπάρχουν τοποθετήσεις για το ζήτημα επί άλλων θεμάτων τη στιγμή που η αείμνηστη πρόεδρος μας είχε ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση για το ίδιο θέμα. Είναι δυνατόν να υπάρχουν βουλευτές που δεν ψήφισαν τη ρύθμιση για τους βιασμούς ανηλίκων και παράλληλα να βγαίνουν στις τηλεοράσεις με δάκρυα για όσα συμβαίνουν γύρω μας; Είναι δυνατόν να λέμε «όχι» και να αναζητούμε ψευτοδικαιολογιές σε ψευδομελέτες; Αντιθέτως, οφείλουμε να αποκαταστήσουμε τη σχέση αλήθειας μεταξύ των πολιτικών και των πολιτών. Έχω μιλήσει από την πρώτη στιγμή για ένα κόμμα πατριωτικό, μεταρρυθμιστικό, προοδευτικό. Σύμφωνα με αυτά τα χαρακτηριστικά θα είναι η αντιπολίτευση που θα ασκούμε εάν οι πολίτες με προτιμήσουν: υπεύθυνη, μεταρρυθμιστική, σοβαρή και αποτελεσματική.

– Εκτιμάτε πως είναι διασφαλισμένη η διατήρηση της ενότητας στην οποία όλοι ομνύετε , ανεξαρτήτως ποιος θα αναδειχθεί στην ηγεσία;

Δεν μπορώ να διανοηθώ πώς κάποιος από εμάς θα έφευγε από το κόμμα μετά την εκλογή του νέου αρχηγού. Ο αγώνας που δίνουμε είναι για την αναγέννηση της παράταξης. Σε ό,τι με αφορά προσέρχομαι σε αυτόν με βιογραφικό ενότητας και συνέπειας. Και για την επόμενη ημέρα έχω κάνει λόγο για την αναδιοργάνωση του ΠΑΣΟΚ από την αρχή, για τη δημοκρατική του λειτουργία με όλα τα όργανα αιρετά που θα αναδεικνύει τάσεις και απόψεις σε στενή διασύνδεση με τους πολίτες. Σε ένα τέτοιο ΠΑΣΟΚ δεν θα υπάρχουν αιτίες και λόγοι φυγής, μόνο προφάσεις.

– Έχετε ως διακηρυγμένο προσωπικό σας στοίχημα τον υπερδιπλασιασμό των ποσοστών του κόμματός σας. Η συζήτηση ωστόσο για μετεκλογικές συνεργασίες αναπόφευκτα βρίσκεται στον πυρήνα του ενδιαφέροντος αυτής της εσωκομματικής διαδικασίας: Βρίσκεστε εγγύτερα σε συνεργασία με «κεντροαριστερές» ή «κεντροδεξιές» δυνάμεις;

Δεν χαρίζουμε το ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ όπως δεν χαρίζουμε την πατρίδα στη Νέα Δημοκρατία. Ο όρος «προοδευτική διακυβέρνηση» ετέθη από τον κ. Τσίπρα. Και προσωπικά τόσο στον κ. Τσίπρα όσο και σε όσους τον χρησιμοποιούν εξυφαίνοντας ύποπτα σενάρια έχω απαντήσει χωρίς περιστροφές. Όλοι οι υποψήφιοι έχουμε υποχρέωση απέναντι στους ψηφοφόρους να είμαστε κρυστάλλινοι ως προς τις προθέσεις μας. Ξεκαθαρίζω: συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ επί ημερών μου, εάν προτιμηθώ, δεν πρόκειται όχι απλώς να υπάρξει αλλά ούτε καν να συζητηθεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι προοδευτικό κόμμα. Το έχει αποδείξει. Αυτό το ζήτημα έχει επίσης γίνει καθαρό και από τη Νέα Δημοκρατία που έχει δηλώσει ότι θα επιδιώξει αμέσως και άμεσα δεύτερες εκλογές και αυτοδυναμία και κυρίως και πρωτίστως από όλους εμάς τους υποψηφίους που δεν θέτουμε σενάριο συντηρητικής διακυβέρνησης. Ο λόγος, όμως, που ανακυκλώνεται αυτό το απαξιωτικό ερώτημα είναι εκείνο που με πληγώνει αλλά και συνάμα με πεισμώνει περισσότερο. Είναι τα χαμηλά ποσοστά που καταγράφουμε που επιτρέπουν το «σε ποιον θα γίνετε τσόντα;». Εμείς αυτό θα το αλλάξουμε. Μπαίνω μπροστά για να γίνουμε δύναμη εξουσίας και το βράδυ των εθνικών εκλογών γι΄αυτό να ερωτώνται άλλοι και όχι εμείς. Θα τα καταφέρουμε.

– Οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν αυξημένο ενδιαφέρον για τις εξελίξεις στο κόμμα σας. Πού το αποδίδετε και πώς το αξιολογείτε;

Είναι τα πρώτα δείγματα μιας δυναμικής που μετά από τις εκλογές και αναλόγως με την έκβασή τους θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο. Η κοινωνία και η πατρίδα έχουν ανάγκη να ξεφύγουν από τη μέγγενη του λαϊκισμού και της συντήρησης. Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να δώσει αυτή τη διέξοδο. Σε πολλούς συμπολίτες μας που ψήφισαν ΝΔ απλώς και μόνο για να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και σε πολλούς επίσης που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ αλλά δεν επιστρέφουν σε ένα μικρό κόμμα χωρίς προοπτική. Και σε ακόμη περισσότερους, εκατοντάδες χιλιάδες, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια απέχουν από τις εκλογές γιατί δεν βρίσκουν έκφραση σε κανένα από τα δύο κόμματα. Στις εκλογές της 5ης Δεκεμβρίου καλώ τον κόσμο να έρθει μαζικά και να ψηφίσει ώστε με το ΠΑΣΟΚ της κοινωνίας να τσακίσουμε τους κομματικούς μηχανισμούς και να ανοίξουμε τον δρόμο για τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται ο τόπος.

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024