Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παπανδρέου – Δεν ζητώ προσωπική δικαίωση, αλλά δικαίωση του ΠΑΣΟΚ

Παπανδρέου – Δεν ζητώ προσωπική δικαίωση, αλλά δικαίωση του ΠΑΣΟΚ

Για την πιθανότητα να μην εκλεγεί στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ και την ανάγκη συστράτευσης στους κόλπους της σοσιαλδημοκρατίας, αναφέρθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου στην εκπομπή «Μεγάλη Εικόνα» και τη Νίκη Λυμπεράκη.

«Εγώ θεωρώ ότι ο αγώνας συνεχίζεται πάντα και εγώ πάντα πάλευα για τις αξίες, πάντα θα παλεύω για τις αξίες, σε όποιο μετερίζι κι αν είμαι» σημείωσε ο Γιώργος Παπανδρέου, προσθέτοντας πως «η ενεργός μου δράση είναι δεδομένη, είναι συνεχής, θα είναι συνεχής, και θα στηρίξω, να βοηθήσω το κόμμα με κάθε τρόπο από όποια θέση».

«Δικαίωση»

Οπως υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου, η συμμετοχή του στις εκλογικές διαδικασίες δεν είναι «ούτε ρεβάνς ούτε προσωπική δικαίωση». «Πρέπει να υπάρξει δικαίωση των θέσεων του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος, του έργου που έκανε το ΠΑΣΟΚ όταν πήρε όλο το βάρος και ευθύνες που δεν είχε το ίδιο. Δικαίωση για τις θέσεις και τις προοπτικές, τις αρχές του κόμματος» σημείωσε ο πρώην πρωθυπουργός.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στους στόχους που θέτει ο ίδιος και για τους οποίους θα επιμείνει σε περίπτωση εκλογής του. «Θέλουμε ένα κράτος σύγχρονο, δημοκρατικό, αποκεντρωμένο, θέλουμε ένα γενικό συμβόλαιο δικαιοσύνης απέναντι στις ανισότητες, απέναντι στις αδικίες, θέλουμε την κοινωνία συμμέτοχη και θέλουμε να απελευθερώσουμε κοινωνικές δυνάμεις για να μπορεί να είναι παραγωγικές και να ξαναφέρουμε τα παιδιά μας πίσω στην Ελλάδα» τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι «δεν είναι προσωπικό το θέμα, είναι θέμα ουσίας για την προοπτική της χώρας».

«Ενωμένη παράταξη»

Επίσης, ο κ. Παπανδρέου υποστήριξε το ρόλο του «εγγυητή της ενότητας του κόμματος», ενώ αναφέρθηκε και στη παράλληλη πορεία που ακολούθησε με το κόμμα, όταν αποχώρησε και ίδρυσε ένα άλλο. «Θεώρησα ότι η ενότητα πρέπει να στηριχθεί και σε κάποιες αξίες και σε κάποια παράδοση και σε κάποιες προοπτικές μιας πολιτικής πλατφόρμας, αυτό ήθελα να εκφράσω, και θεωρώ πάνω σε αυτές τις βάσεις μπορούμε να ξαναχτίσουμε και σήμερα μια ενωμένη παράταξη» σημείωσε ο πρώην πρωθυπουργός.

«Θεωρώ ότι ένας λόγος που έχουμε προβλήματα στην κοινωνία μας, της ανισότητας, της έλλειψης κοινωνικής πολιτικής, της αδικίας, είναι ότι ουσιαστικά έχει τρωθεί από τα μέσα η δημοκρατία, οι δημοκρατικοί θεσμοί. Διότι ελέγχονται από μεγάλα συμφέροντα, τα big data δεν είναι μόνο μεγάλα δεδομένα, είναι ποιος τα ελέγχει αυτά. Ποιος τα αξιοποιεί αυτά» πρόσθεσε ο Γιώργος Παπανδρέου, τονίζοντας πως θα πρέπει να «συγκρουστούμε με αυτήν την υπερσυγκέντρωση της ανισότητας και της εξουσίας».

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024