Για τις διαφορές του Κινήματος Αλλαγής με Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ μίλησε στην εκπομπή «Μεγάλη Εικόνα» και τη Νίκη Λυμπεράκη ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Εχουμε μεγάλες ιδεολογικές και προγραμματικές διαφορές» υπογράμμισε ο Νίκος Ανδρουλάκης, αποφεύγοντας να απαντήσει στο ερώτημα αν υπάρχουν προγραμματικές διαφορές μεταξύ των υποψηφίων για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ.

«Κοινές αγωνίες»

«Εγώ δεν ψάχνω διαφορές, λέω αυτά που πιστεύω και αυτά που θέλω να υλοποιήσω» σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στα ζητήματα που θέλει να φέρει στο επίκεντρο αν εκλεγεί, όπως το δημογραφικό, η υγεία και η εκπαίδευση.

Υποστήριξε ότι είναι ανοιχτός στους παλιούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που αποχώρησαν και επέλεξαν κάποιο άλλο κόμμα. «Ανοίγουμε τις αγκαλιές μας γιατί έχουμε κοινές αγωνίες, κοινά προβλήματα και όλες οι γενιές πρέπει να κάνουν μια νέα προσπάθεια», είπε.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στους λόγους που θα οδηγήσουν κάποιον να τον επιλέξει για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ. «Εγώ έχω κάνει μια πορεία πολύ συγκεκριμένη. Με έχουν ψηφίσει εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνες ως ευρωβουλευτή, ήμουν υποψήφιος για αρχηγός του κόμματος αλλά έφτασα εδώ που έφτασα χωρίς να κάνω ούτε ένα ρουσφέτι στη ζωή μου. Δεν ξέρω τι σημαίνει πελατειακό κράτος ή μάλλον γνωρίζω αλλά δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ μέχρι να φτάσω εδώ που έφτασα» τόνισε και συμπλήρωσε: «Δεν έχω διορίσει ποτέ κανέναν. Δεν έχω σπαταλήσει ποτέ ένα ευρώ φόρο του ελληνικού λαού και επίσης δεν είμαι ένα πρόσωπο που είναι αγαπητό στην εγχώρια ολιγαρχία και έχει ανέβει στο ασανσέρ της».

«Αξιακό θέμα»

«Υπάρχει περίπτωση να δεχτώ πίσω ανθρώπους οι οποίοι αυτές τις αξίες τις ποδοπάτησαν για μια θέση εξουσίας και ξαφνικά ξέχασαν το ΠΑΣΟΚ που πρόσφερε» διερωτήθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης, τονίζοντας πως η απάντησή του θα είναι ένα «βροντερό όχι». «Λέω όχι διότι για μένα είναι αξιακό θέμα. Ο οπορτουνισμός είναι αξιακό θέμα. Κάποιοι άνθρωποι να μην παίρνουν πολιτικές αποφάσεις βάσει ιδεολογίας αλλά βάση εξουσίας» συμπλήρωσε.

Επίσης, αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο προσέλευσης ψηφοφόρων άλλων κομμάτων στις διαδικασίες του Δεκεμβρίου. «Οποιοσδήποτε προοδευτικός δημοκράτης μπορεί 5 του μηνός και 12 να συμμετάσχει, να έχουμε μια πολύ μεγάλη συμμετοχή για να μεγαλώσουμε την παράταξη μας και να έχουμε ένα καλύτερο μέλλον. Δεν το συζητάμε» σημείωσε, ωστόσο ξεκαθάρισε πως «άνθρωποι που είναι εγγεγραμμένα μέλη άλλων κομμάτων, προφανέστατα δεν το θεωρώ λογικό να συμμετάσχουν σε αυτήν τη διαδικασία».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr