ΣΥΡΙΖΑ – Η κατάρρευση οροφής σχολείου στη Θεσσαλονίκη είναι 1.000 λέξεις για την κατάσταση της παιδείας επί Μητσοτάκη
«Μια φωτογραφία από την κατάρρευση της οροφής σε σχολείο της Πυλαίας Θεσσαλονίκης, 1.000 λέξεις για την κατάσταση της Παιδείας την περίοδο Μητσοτάκη-Κεραμέως» σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ
Ως μια εικόνα που περιγράφει τη συνολική κατάσταση της παιδείας κατά την περίοδο της διακυβέρνησης της ΝΔ σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ την κατάρρευση της οροφής σε δημοτικό σχολείο της Πυλαίας στη Θεσσαλονίκη.
Φέρουν τις ρωγμές
Στο πλαίσιο αυτό το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει ότι την περίοδο Μητσοτάκη – Κεραμέως οι οροφές πέφτουν, τα σχολεία πλημμυρίζουν, τα σχολικά γεύματα περικόπτονται και τα τμήματα συγχωνεύονται με περισσότερους μαθητές σε συνθήκες πανδημίας.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΕΚΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:
«Μια φωτογραφία από την κατάρρευση της οροφής σε σχολείο της Πυλαίας Θεσσαλονίκης, 1.000 λέξεις για την κατάσταση της Παιδείας την περίοδο Μητσοτάκη-Κεραμέως. Με οροφές να πέφτουν, σχολεία να πλημμυρίζουν, σχολικά γεύματα να μη δίνονται, 38.000 κρούσματα κορονοϊού σε μαθητές και μαθήτριες, τμήματα να συγχωνεύονται και 200.000 παιδιά να συνωστίζονται σε ακατάλληλες αίθουσες.
»Η κυβέρνηση αδιαφορεί για τις παιδαγωγικές και υγειονομικές συνέπειες της πανδημίας. Ταυτόχρονα, αδιαφορεί παντελώς για τον απαραίτητο εκσυγχρονισμό των σχολικών κτιρίων, τα οποία «φέρουν τις ρωγμές» της παλαιότητας και της μνημονιακής περιόδου. Καμία σχετική πρόβλεψη στον κρατικό προϋπολογισμό, καμία πρόβλεψή και στις δράσεις του Ταμείου Ανάκαμψης».
- Νεκροί στο Τελ Αβίβ από ιρανικά πλήγματα – Σφοδρές ισραηλινές επιθέσεις στη Βηρυτό
- Συνταγή: Ματσάτα με μπολονέζ μανιταριών
- Αποκαρδιωτικά στοιχεία για την παιδική θνησιμότητα – 4,9 εκατομμύρια παιδιά κάτω των 5 ετών πέθαναν το 2024
- Καμπανάκι από τον ΥΠΕΞ του Ιράν: «Το κύμα των παγκόσμιων επιπτώσεων μόλις ξεκίνησε και θα τους πλήξει όλους»
- Όχι μόνο για την εμφάνιση: Το κίνητρο των γυναικών για να συνεχίσουν την άσκηση
- Αλλάζει ο καιρός: Έρχονται βροχές και καταιγίδες – Πού θα έχουμε έντονα φαινόμενα

