Το καινούργιο λεύκωμα είναι συνέχεια του πρώτου λευκώματός του με τίτλο «TO: KY: OO»

Στιγμές μοναξιάς στην πόλη παρουσιάζει το καινούργιο λεύκωμα «After Dark» του φωτογράφου Liam Wong και αποκαλύπτει ένα συναίσθημα μοναχικότητας που επικάθεται σε μια πόλη όταν οι περισσότεροι κάτοικοί της κοιμούνται.

Το καινούργιο λεύκωμα είναι συνέχεια του πρώτου λευκώματός του με τίτλο «TO: KY: OO», στο οποίο η φωτογραφική μηχανή του γεννημένου στο Εδιμβούργο Wong αιχμαλωτίζει τους άδειους ιαπωνικούς δρόμους υπό το φως νέον. Και στις 176 σελίδες του «After Dark», με το κινηματογραφικό στυλ του – που είναι και το σήμα κατατεθέν του – ο Liam Wong καταγράφει τη ζωή τη νύχτα στην Οζάκα, το Κιότο, το Λονδίνο, τη Σεούλ, το Χονγκ Κονγκ, το Παρίσι και τη Ρώμη.

«Με το “After Dark” ανοίγω τον φακό μου πέραν του Τόκιο και εξερευνώ το φαινόμενο της μοναχικότητας στην πόλη, βρίσκοντας στιγμές απομόνωσης στις πόλεις μετά τα μεσάνυχτα» εξηγεί ο Wong. Αναζητά τέτοιες στιγμές και στους ομιχλώδεις δρόμους της γενέτειράς του, του Εδιμβούργου. «Το όραμά μου για αυτό το βιβλίο ήταν να εκπλήξω αυτόν που το κοιτά ξεφυλλίζοντάς το, ομαδοποιώντας φωτογραφίες με κριτήριο θέμα και αντικείμενο φωτογράφισης, δείχνοντας πόσο διαφορετικές – και παρ’ όλα αυτά, όμοιες – είναι οι πόλεις» λέει.

Το «After Dark» αιχμαλωτίζει «το απόκοσμο κενό στο Piccadilly Circus του Λονδίνου στις 4 το πρωί, τους βραδινούς ταξιτζήδες που κινούνται στους ήσυχους δρόμους της Σεούλ, δυο πουλιά να μοιράζονται τη ζεστασιά πινακίδας νέον στη συνοικία TSM District του Χονγκ Κονγκ και έναν υπάλληλο να περιμένει σε άδεια πλατφόρμα του μετρό στη συνοικία Akihabara του Τόκιο» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr