Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δήμαρχος Άργους - Μυκηνών: Αποκαταστάθηκε η «ανωμαλία» των εκλογών του 2019

Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών: Αποκαταστάθηκε η «ανωμαλία» των εκλογών του 2019

Ο Δημήτρης Καμπόσος, δήμαρχος Άργους-Μυκηνών κατά την ομιλία του στο συνέδριο της ΚΕΔΕ στη Θεσσαλονίκη ως πρόεδρος και της Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου, έθιξε πολλά ζητήματα που απασχολούν τους περιφερειακούς δήμους ενώ έθεσε και το ζήτημα των μισθών που παίρνουν οι δήμαρχοι

Ο πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου Δημήτρης Καμπόσος είπε μεταξύ άλλων: «Αρχικά να ευχαριστήσω θερμά που λύθηκε το θέμα του εκλογικού νόμου και η ανωμαλία του 2019 δεν πρόκειται να επαναληφθεί. Όλοι εμείς που ζήσαμε την ανωμαλία του 2019 των αυτοδιοικητικών εκλογών ευχαριστούμε την κυβέρνηση για την αποκατάσταση. Το 43% ξεκαθαρίζει το τοπίο.

Πάμε παρακάτω. Υπάρχει το κέντρο και υπάρχει και η περιφέρεια. Ο κόσμος που όλοι υπηρετούμε, υπουργοί, βουλευτές, δήμαρχοι και περιφερειάρχες αυτό μας ψηφίζει όλους. Αλλά εμείς πληρώνουμε το μάρμαρο. Και είναι άδικο. Για τις γούβες που δεν κλείνουν, για τους δρόμους που δεν ανοίγουν, για τον κτηνοτρόφο που δεν μπορεί να πάει στη δουλειά του και ο αγρότης στα κτήματα του, φταίει ο δήμαρχος.

Μα τα χρήματα δεν τα παράγει ο δήμαρχος. Ο δήμαρχος έχει μόνο μια πηγή τα δημοτικά τέλη. Και είναι αυστηρά πόροι για τον φωτισμό και τα απορρίμματα. Δεν μπορεί να πειράξει αυτά τα λεφτά. Άρα όταν δεν μπορεί να παράξει χρήματα και περιμένει να του δώσουν εκεί εντοπίζεται και όλη η δυσχέρεια. Ο κόσμος αυτό όμως δεν το βλέπει. Ο κόσμος σου λέει την γούβα μου και τη λάμπα μου. Η γούβα είναι θέμα της κυβέρνησης. Των χρηματικών ενταλμάτων που έρχονται και δεν έρχονται πια.

Να τονίσω και κάτι ακόμη. 300 βουλευτές 332 δήμαρχοι. Εμείς όμως στον εξευτελισμό των 1600 άντε 2000 ευρώ μηνιαίων αποδοχών. Γιατί τέτοιοι μισθοί; Υπαινίσσεστε πως είμαστε κλέφτες και βρίσκουμε από αλλού λεφτά; Ή ότι δεν δουλεύουμε και δεν πρέπει να αμειβόμαστε; Υπαινίσσεστε πως εμείς είμαστε το αναγκαίο κακό που πρέπει να σκύβουμε το κεφάλι και να μην μιλάμε;

Θεωρώ πως επειδή είστε ακόμη νέοι στη κυβέρνηση θα τα διορθώσετε διότι σας γνωρίζω και προσωπικά. Γνωρίζω τις ευαισθησίες και την μαχητικότητα σας και γνωρίζω πως όσα καταγράφονται εδώ αγαπητοί υπουργοί και υφυπουργοί θα τα καταγράψετε και θα τα διορθώσετε διότι εκτός των άλλων είναι και μονόδρομος.

Έβαλα τους 2 τοπογράφους που έχω στο δήμο να μου αποτυπώσουν το αστικό δίκτυο του Άργους και των χωριών, χωρίς το αγροτικό δίκτυο. Σε μια εβδομάδα αποτύπωσαν μόνο το 30%.

Το αγροτικό δίκτυο που τους ζήτησα από τους τοπογράφους να καταγράψουν ήταν ακόμη πιο δύσκολη εξίσωση. Λέμε πως η κτηνοτροφία πένεται, πως οι αγρότες εγκαταλείπουν τα κτήματα τους. Δεν έχουν δρόμους να πάνε σας λέω και πολλά άλλα. Το 30% λοιπόν του αγροτικού δικτύου του Άργους Μυκηνών είναι ίσο σε απόσταση όσο της Αθήνας με την Ρίγα της Λετονίας.

Εδώ εκπροσωπώ τους δήμους όλης της Πελοποννήσου. Άρα δεν είναι θέμα δικό μου του δήμου Άργους Μυκηνών όσα σας λέω. Σε όλη την Πελοπόννησο ισχύουν τα ίδια προβλήματα.

Αυτοί που έβαλαν μεγάλη πλάτη στα μεγάλα προβλήματα του τόπου μας είναι οι Δήμοι. Έμαθα πόσα χρήματα δίνονταν στο δήμο Άργους Μυκηνών για έργα. Παλαιά 28 εκατομμύρια ευρώ ενώ τώρα πήραμε 2.4 εκατομμύρια στη τετραετία. Αφού ως χώρα διατείνονται όλοι πως βγαίνουμε στο ξέφωτο πρέπει να ανέβουν οι ΚΑΠ (Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι) τουλάχιστον 50%. Δώστε μας πίσω την αξιοπρέπεια μας».

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024