Πρωτότυπο και εύκολο γιουβέτσι με θαλασσινά
Ιδανικό πιάτο για εκείνους που δεν δηλώνουν φανατικοί τοων ψαριών και των θαλασσινών
Spotlight
-
Χαμηλή αγοραστική δύναμη, φθηνή εργασία και ακρίβεια – Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι
-
«Course des Garçons de Café»: Μια παριζιάνικη παράδοση που χρονολογείται από το 1914
-
Άγριο ξύλο ανάμεσα σε μαθήτριες Γυμνασίου στον Πύργο
-
Ειδικός γκρεμίζει το δόγμα του ευρωπαϊκού στρατού – «Ξεχάστε το και ενισχύστε τους εθνικούς»
Το γιουβέτσι (αυτό το μελωμένο, κοκκινιστό κριθαράκι) το έχουμε συνηθίσει με λαχανικά ή, ακόμα καλύτερα, με κρεατικά. Ταιριάζει τέλεια με το κοτόπουλο και το μοσχάρι, αλλά γίνεται ιδανικό συνοδευτικό με τα θαλασσινά, επίσης.
Έτσι μας χαρίζει άφθονα θρεπτικά συστατικά και μάς κινητοποιεί να τρώμε λιγότερο κρέας.
Το γιουβέτσι με τα θαλασσινά δεν απαιτεί ούτε πολύ κόπο, ούτε δύσκολες μαγειρικές τεχνικές.
Βάλτε το από σήμερα στο πρόγραμμα της εβδομάδας.
Δείτε παρακάτω πώς θα το πετύχετε πεντανόστιμο:
Υλικά
1/2 κιλό κριθαράκι χοντρό
4 κουταλιές ελαιόλαδο
200 ml σάλτσα ντομάτας
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
250 γρ. γαρίδες μέτριες
350 γρ. καλαμαράκια
πάπρικα
σκόρδο
μαιντανό
βασιλικό
αλάτι
πιπέρι
κόλιανδρος
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι, σοτάρουμε τις γαρίδες με τα καλαμαράκια στο ελαιόλαδο για 2-3 λεπτά.
Τα βγάζουμε και τα διατηρούμε ζεστά.
Στο μεταξύ βράζουμε το κριθαράκι 4 λεπτά λιγότερο από τον κανονικό χρόνο βρασμού τους.
Στο σκεύος που σοτάραμε τα θαλασσινά προσθέτουμε το κρεμμυδάκι.
Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας με 1/2 ποτήρι νερό και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Καρυκεύουμε.
Όταν δέσει η σάλτσα, προσθέτουμε το κριθαράκι και τα θαλασσινά.
Δυναμώνουμε λίγο τη φωτιά για να μελώσει.
Απολαμβάνουμε…
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις