Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Nautical Geo - Παιχνίδια εντυπώσεων από τον τουρκικό Τύπο - Πανηγυρισμοί ότι το έδιωξαν

Nautical Geo – Παιχνίδια εντυπώσεων από τον τουρκικό Τύπο – Πανηγυρισμοί ότι το έδιωξαν

Ο τουρκικός Τύπος γράφει για «μανούβρα χαστούκι στους κακομαθημένους» που «απομάκρυναν το πλοίο από τη Γαλάζια Πατρίδα»

Μετά τις δηλώσεις σε υψηλούς τόνους για το θέμα του Nautical Geo από κυβερνητικά στελέχη του Ερντογάν, ήρθε η σειρά του τουρκικού Τύπου να πανηγυρίσει για την τούρκικη φρεγάτα που έδιωξε το ερευνητικό πλοίο.

Για «μανούβρα-χαστούκι στους κακομαθημένους» κάνει λόγο η Χουριέτ, «απομάκρυναν το πλοίο από τη Γαλάζια Πατρίδα» αναφέρει η Γενί Σαφάκ.

Τσαβούσογλου: Πάμε στο πεδίο για να επαναφέρουμε τους πάντες στη διπλωματία

Δηλώσεις σε υψηλούς τόνους για το θέμα του Nautical Geo, έκανε άλλωστε και ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Ισχυρίστηκε ότι η Άγκυρα απομάκρυνε το ερευνητικό σκάφος που δήθεν βρισκόταν σε τουρκική υφαλοκρηπίδα και κατηγόρησε Ελλάδα και Κύπρο για προβοκάτσιες.

«Κάθε χώρα έχει την υποχρέωση να προστατέψει την υφαλοκρηπίδα της, την ΑΟΖ της, τα χωρικά της ύδατα. Δυστυχώς το τελευταίο διάστημα υπάρχουν προβοκατόρικες ενέργειες της Ελλάδας και των Ελληνοκυπρίων. Τα πλοία τους επιχειρούν να εισέλθουν στην υφαλοκρηπίδα μας. Δικαίως το Ναυτικό μας κάνει προειδοποιήσεις και μετά λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα. Στα τέλη Αυγούστου οι Ελληνοκύπριοι είχαν ανακοινώσει πως στα τέλη Οκτωβρίου θα ξεκινήσουν και γεωτρήσεις κι αυτό είναι μια προβοκάτσια», είπε ο Τσαβούσογλου.

Ο Τούρκος υπουργός ανέφερε επίσης πως όταν «εξαντλείται η διπλωματία, κατεβαίνουμε στο πεδίο και  ο λόγος που πάμε στο πεδίο έχει στόχο  να επαναφέρουμε τους πάντες πίσω στη διπλωματία».

Τατάρ: «Για να κυριαρχήσουμε στη Μεσόγειο»

Αίσθηση προκαλεί επίσης, η κυνικότητα με την οποία ο εκλεκτός του Ερντογάν στα Κατεχόμενα, Ερσίν Τατάρ αποκάλυψε ότι οι Τουρκοκύπριοι θα συνεχίσουν να συνεργάζονται με την Τουρκία για να κυριαρχήσουν στη Μεσόγειο.

«Η ‘’ΤΔΒΚ’’ θα συνεχίσει να συνεργάζεται με την Τουρκία, με τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη και τα οπλισμένα μη επανδρωμένα μας αεροσκάφη, θα συνεργαστούμε και στις θάλασσες στη Γαλάζια Πατρίδα, για τους ενεργειακούς πόρους  αλλά και στους αιθέρες για να συνεχίσουμε να έχουμε την υπεροχή  και να κυριαρχήσουμε στη Μεσόγειο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τούρκος αναλυτής: Αθήνα και Παρίσι υψώνουν ανάστημα στη «Γαλάζια Πατρίδα»

Η ενόχληση στην Άγκυρα για την ελληνογαλλική συμφωνία δεν λέει να κοπάσει, με Τούρκο πολιτικό αναλυτή να αναφέρει ότι Αθήνα και Παρίσι, «ύψωσαν ανάστημα» στη Γαλάζια Πατρίδα, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

«Η Ελλάδα και η Γαλλία  με τη συμφωνία την όποια υπέγραψαν στις 28 Σεπτεμβρίου επισημοποίησαν τη στρατηγική που ακολουθούν στην Ανατολική Μεσόγειο στο διπλωματικό, στρατιωτικό, εξοπλιστικό τομέα. Πρώτη φορά έθεσαν ένα έγγραφο που καταγράφει  τη στάσης τους ενάντια  στο δόγμα  της Γαλάζιας Πατρίδας της Τουρκίας», αναφέρει ο Τσετινέρ Τσετίν πολιτικός αναλυτής στο HaberTurk.

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024