ΚΚΕ για γερμανικές εκλογές – Όσοι βλέπουν ότι η Ευρώπη αλλάζει σύντομα θα ψάχνουν σύννεφο να… πέσουν
«Το εκλογικό αποτέλεσμα στη Γερμανία δεν προμηνύει καμιά αλλαγή υπέρ του γερμανικού λαού, του ελληνικού λαού και των άλλων λαών της Ευρώπης. [...] Άλλωστε, το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα της Γερμανίας, που πιθανά θα αποτελεί τον κορμό της νέας κυβέρνησης, έχει μακρά παράδοση στην εφαρμογή αντεργατικών και αντιλαϊκών πολιτικών» σχολίασε το ΚΚΕ
Μη δηκτικό τρόπο σχολίασε το ΚΚΕ τα αποτελέσματα των γερμανικών εκλογών τονίζοντας ότι το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα της Γερμανίας έχει μακρά παράδοση στην εφαρμογή αντεργατικών και αντιλαϊκών πολιτικών.
«Όσοι καλλιεργούν κάλπικες προσδοκίες για «φιλολαϊκή στροφή της ΕΕ» ή για “θετική εξέλιξη για τον ελληνικό λαό”, θα ψάχνουν πολύ σύντομα… σύννεφο για να πέσουν» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Περισσός.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΚΕ έχει ως εξής:
«Το εκλογικό αποτέλεσμα στη Γερμανία δεν προμηνύει καμιά αλλαγή υπέρ του γερμανικού λαού, του ελληνικού λαού και των άλλων λαών της Ευρώπης, όπως ισχυρίζονται τα κόμματα της ΕΕ στην Ελλάδα. Το αντίθετο, σηματοδοτεί στην “ατμομηχανή” της ΕΕ και της Ευρωζώνης την ένταση της αντιλαϊκής πολιτικής, με τον μανδύα της “πράσινης μετάβασης” που θα κληθούν να πληρώσουν πολύμορφα οι εργαζόμενοι.
»Άλλωστε, το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα της Γερμανίας, που πιθανά θα αποτελεί τον κορμό της νέας κυβέρνησης, έχει μακρά παράδοση στην εφαρμογή αντεργατικών και αντιλαϊκών πολιτικών. Το γεγονός, δε, ότι «όλοι μπορούν να πάνε με όλους», προκειμένου να φτιαχτεί κυβερνητικό σχήμα, τα λέει όλα.
»Αυτή η κοινή τους στρατηγική τα δίνει όλα στους επιχειρηματικούς ομίλους για τη θωράκιση του γερμανικού κεφαλαίου, στους σφοδρούς ανταγωνισμούς του με τις ΗΠΑ, την Κίνα και τη Ρωσία.
»Όσοι καλλιεργούν κάλπικες προσδοκίες για «φιλολαϊκή στροφή της ΕΕ» ή για “θετική εξέλιξη για τον ελληνικό λαό”, θα ψάχνουν πολύ σύντομα… σύννεφο για να πέσουν.
- Νομικό κενό από το…1871! – Γιατί οι Αμερικανοί πολίτες δυσκολεύονται να αγγίξουν νομικά την ICE
- Για πρώτη φορά βλέπουμε κάποιους από τους 200 εκτελεσθέντες κομμουνιστές της Καισαριανής
- Deals με Τραμπ – Δεν είναι πάντα… αυτό που φαίνεται
- Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ανοίγει την κάνουλα της ρευστότητας για τις κεντρικές τράπεζες
- Το πολεμικό ναυτικό της Γαλλίας κατέσχεσε τεράστιο φορτίο με κοκαΐνη στον Ειρηνικό
- Η Ρωσία μέσω της Μαρία Ζαχάροβα διαψεύδει τον θάνατο Ναβάλνι από δηλητήριο βατράχου


