Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βανδάλισαν ξανά παιδική χαρά στο Ρέθυμνο

Βανδάλισαν ξανά παιδική χαρά στο Ρέθυμνο

Στο δήμο Ρεθύμνου η κατάσταση με τους βανδαλισμούς δημοσίων χώρων έφτασε στο απροχώρητο. Σειρά πήρε μια παιδική χαρά της πόλης η οποία έγινε γης μαδιάμ από κάποιους. Ο δήμος υπέβαλλε μήνυση κατά αγνώστων αλλά οφείλει και να διαφυλάξει τη δημοτική περιουσία με μέτρα πρόληψης διότι η αποκατάσταση των φθορών επιβαρύνει το ταμείο του Δήμου, άρα και τους δημότες που πληρώνουν δημοτικά τέλη

Εκτεταμένες φθορές στα παιχνίδια της παιδικής χαράς στην αναπλασμένη πλατεία Αγίου Γεωργίου Πεταλιώτη, στην Καλλιθέα, προκάλεσαν άγνωστοι προς το παρόν δράστες, στερώντας από τα δεκάδες παιδιά που επισκέπτονται καθημερινά το χώρο, τη χαρά του παιχνιδιού.

Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ρεθύμνης διενήργησε αυτοψία και εκτίμησε την έκταση της ζημιάς καθώς και το κόστος αποκατάστασής της, στο οποίο εκτός των εργατοωρών περιλαμβάνεται και η αγορά ειδικών ανταλλακτικών, που προϋποθέτει χρονοβόρες διαδικασίες, για την κάλυψη της δαπάνης.

Όπως μάλιστα αναφέρει ο δήμος: «Ο Δήμος Ρεθύμνης εκφράζει τον αποτροπιασμό του για τους βανδαλισμούς που δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνονται στη συγκεκριμένη Παιδική Χαρά, ωστόσο είναι πρωτοφανής η έκτασή τους. Οι δράστες προφανώς στερούνται στοιχειώδους κοινωνικής αγωγής, σεβασμού προς τους συνανθρώπους τους και προς στο δημόσιο χώρο, με τη βεβαιότητα της ατιμωρησίας που τους εξασφαλίζει η ανωνυμία.

Ανάλογες φθορές εξάλλου προκαλούνται συχνά τόσο στην Πλατεία Μικρασιατών, άλλοτε στις τουαλέτες κι άλλοτε στα φωτιστικά σώματα όσο και σε άλλους δημόσιους χώρους και μνημεία της πόλης.

Παρά την επιθυμία του, ο Δήμος Ρεθύμνης αναγκάζεται εκ των συνθηκών και λόγω της συστηματικής επανάληψης του θλιβερού φαινομένου, να καταθέσει μήνυση κατά αγνώστων και να ζητήσει τη συνδρομή της Αστυνομικής Διεύθυνσης για την περιφρούρηση της Παιδικής Χαράς, δοθέντος ότι η οποιαδήποτε φθορά στα παιχνίδια, εφόσον δεν υποπέσει εγκαίρως στην αντίληψη της Υπηρεσίας για να την αποκαταστήσει, ενέχει τον κίνδυνο σοβαρού τραυματισμού παιδιών που την επισκέπτονται χωρίς την επίβλεψη ενήλικων συνοδών.

Ελπίζουμε τα μέτρα που θα ληφθούν να αποτρέψουν ανάλογα φαινόμενα στο μέλλον, τα οποία εκτός από επικίνδυνα, είναι προκλητικά και προσβλητικά για την ευπρέπεια και τον αλληλοσεβασμό που διακρίνει τη ρεθυμνιώτικη κοινωνία».

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024