Κεραμέως – Όταν ένα παιδί βρίσκεται σε καραντίνα, προβλέπεται άδεια ειδικού σκοπού για τους γονείς
Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως αναφέρθηκε και στις μηνύσεις σε εκπαιδευτικούς από γονείς αρνητές του κοροναϊού ή της μάσκας.
Ανησυχία υπάρχει για τα κρούσματα κοροναϊού σε σχολεία, με αποτέλεσμα να υπάρχει και το ερωτηματικό τι γίνεται όταν ένα παιδί μπαίνει σε καραντίνα, κάτι στο οποίο απάντησε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Η υπουργός ξεκαθάρισε ότι «όταν το παιδί βρίσκεται σε καραντίνα, προβλέπεται άδεια ειδικού σκοπού για τους γονείς».
Για τους γονείς αρνητές και τις μηνύσεις
Η υπουργός Παιδείας, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα καταδίκης των μηνύσεων σε εκπαιδευτικούς από γονείς που αρνούνται τα μέτρα ενάντια στη διασπορά του κοροναϊού. Η υπουργός υπογράμμισε ότι υπάρχει διάταξη που καλύπτει πλήρως τους εκπαιδευτικούς που εφαρμόζουν τους κανόνες που έχει θεσπίσει η Πολιτεία.
Για τα τεστ μετά από κρούσμα
Σε περίπτωση κρούσματος σε σχολείο, τα παιδιά που βρίσκονταν κοντά σε παιδί φορέα του ιού, μπορούν να κάνουν 7 τεστ την εβδομάδα, όλα πληρωμένα από το Κράτος, τόνισε η υπουργός Παιδείας. Διευκρίνισε πως δεν υπάρχει τηλεκπαίδευση για τα παιδιά που λείπουν από το τμήμα λόγω νόσησης.
Η Νίκη Κεραμέως εξέφρασε την ικανοποίησή της για την πορεία των εμβολιασμών σε εφήβους. Όπως είπε στους φοιτητές πάνω από το 75% είναι εμβολιασμένοι με τουλάχιστον μία δόση, στο προσωπικό των Πανεπιστημίων το ποσοστό ξεπερνά το 87% και στους καθηγητές ανέρχεται σε 91%.
- Θεσσαλονίκη: Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία άλλων 10 μελών εγκληματικής οργάνωσης που έκλεβε αυτοκίνητα και τα πουλούσε
- Ζίβκοβιτς: «Δώσαμε τα πάντα και κερδίσαμε»
- Αυστρία: Σε εξέλιξη η δίκη του αξιωματικού των μυστικών υπηρεσιών που κατηγορείται για ρωσική κατασκοπεία
- Βέλγιο: Έξι τραυματίες στην Αμβέρσα σε επίθεση με μαχαίρι – Οι δύο σε κρίσιμη κατάσταση
- Mασκ: Ντεμπούτο στο Νταβός υποσχόμενος ρομπότ για όλους
- Πάρις Χίλτον: Λαμπερή μαζί με τα 2 παιδιά της και τον σύζυγό της στην πρεμιέρα του νέου ντοκιμαντέρ της

