Κοροναϊός – ΣΥΡΙΖΑ – Η Κομισιόν μας δικαίωσε για τα μονοκλωνικά
Τον Ιούνιο η Κομισιόν ανακοίνωσε ότι ξεκινά η διαδικασία για πέντε ελπιδοφόρα θεραπευτικά μέσα κατά της covid-19, ενώ χθες υπέγραψε κοινή σύμβαση με φαρμακευτική εταιρεία για την προμήθεια θεραπείας μονοκλωνικών αντισωμάτων για τις θεραπείες κατά του κορονοϊού. Συνολικά, 18 κράτη-μέλη υπέγραψαν την κοινή σύμβαση ανάμεσα τους και η Ελλάδα, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ
Για πλήρη δικαίωση του ΣΥΡΙΖΑ για τα μονοκλωνικά κάνει λόγο η Κουμουνδούρου επικαλούμενη ανακόινωση της Κομισιόν για την προμήθεια μονοκλωνικών αντισωμάτων για θεραπείες κατά του κοροναϊού, καθώς χτες υπέγραψε σύμβαση με φαρμακευτική εταιρεία.
Σε ανακοίνωσή του που τιτλοφορείται «η πλήρης δικαίωση του ΣΥΡΙΖΑ για τα μονοκλωνικά αποδεικνύει την ανικανότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη» το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει:
«Όταν τον περασμένο Μάιο στο Φόρουμ των Δελφών, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επέκρινε την άρνηση της κυβέρνησης στην φαρμακευτική προσέγγιση, με την εισαγωγή θεραπειών όπως τα μονοκλωνικά αντισώματα μαζί με το πολύτιμο όπλο του εμβολίου, το υπουργείο Υγείας έσπευδε να τον ειρωνευθεί λέγοντας για «πυροτεχνήματα» και κατηγορώντας τον ότι «αποπροσανατολίζει και εμπαίζει τους πολίτες», «ανακαλύπτοντας θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα που τάχα δε χρησιμοποιούμε ..»
»Ένα μήνα μετά, όμως, η Κομισιόν ανακοίνωσε ότι ξεκινά η διαδικασία για πέντε ελπιδοφόρα θεραπευτικά μέσα κατά της covid-19, ενώ χθες υπέγραψε κοινή σύμβαση με φαρμακευτική εταιρεία για την προμήθεια θεραπείας μονοκλωνικών αντισωμάτων στο πλαίσιο της Στρατηγικής της ΕΕ για τις θεραπείες κατά του κορονοϊού.
»Συνολικά, 18 κράτη-μέλη υπέγραψαν την κοινή σύμβαση ανάμεσα τους και η Ελλάδα. Άραγε έχει να πει τώρα η κυβέρνηση της ΝΔ και το υπουργείο υγείας; Ποιος πετά πυροτεχνήματα και ποιος λαϊκίζει;
»Δε μας ξαφνιάζει βέβαια γιατί τα ίδια είχαν έκαναν και με την άρση της πατέντας. Ειρωνεύονταν τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα και μετά έσπευδαν να υιοθετήσουν τη πρόταση.
»Το συμπέρασμα που για ακόμη μια φορά εξάγεται, είναι ότι η κυβέρνηση στην αντιμετώπιση της πανδημίας βαδίζει στα τυφλά και στερεί από εκατοντάδες συμπολίτες μας που χαροπαλεύουν στις ΜΕΘ ένα σημαντικό όπλο για τη σωτηρία τους. Σε κάθε περίπτωση είναι μια κυβέρνηση επικίνδυνη και ανίκανη να διαχειριστεί με επάρκεια την πανδημική κρίση».
- Φως στο Τούνελ: Στα άδυτα τριών σκοτεινών υποθέσεων
- Ερέβους επίκληση: για τη νέα ποιητική συλλογή του Διονυσίου Καλιντέρη
- Ιταλία: Φυγάς παρίστανε το άγαλμα σε χριστουγεννιάτικη φάτνη – Τον εντόπισε ο δήμαρχος
- Στις 16 Δεκεμβρίου η παρουσίαση της «Ιθάκης» στην Πάτρα με ομιλία Τσίπρα
- Η οργή των «γαλάζιων» βουλευτών επισφραγίζει μια παρατεταμένη εσωκομματική κρίση – «Μάλωμα» από Μαξίμου στους αντιδρώντες
- ΚΚΕ για εκλογή Πιερρακάκη στο Eurogroup: Ενορχηστρώνει και συντονίζει την άγρια αντιλαϊκή επίθεση


