Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Richard H. Kirk - Πέθανε ο θρυλικός μουσικός των Cabaret Voltaire

Richard H. Kirk – Πέθανε ο θρυλικός μουσικός των Cabaret Voltaire

Την είδηση επιβεβαίωσε η δισκογραφική εταιρία του, Mute, η οποία ωστόσο δεν έχει κάνει για την ώρα γνωστά τα αίτια του θανάτου του

Σε ηλικία 65 ετών έφυγε από τη ζωή ο Richard H. Kirk των Cabaret Voltaire. Την είδηση επιβεβαίωσε η δισκογραφική εταιρία του, Mute, η οποία ωστόσο δεν έχει κάνει για την ώρα γνωστά τα αίτια του θανάτου του

Γεννημένος το 1956, ο Kirk μεγάλωσε στη βιομηχανική περιοχή του Sheffield της Αγγλίας, αναπτύσσοντας από νωρίς ενδιαφέρον για τη ντανταϊστική τέχνη και την πολιτική, με μαρξιστικές καταβολές. Εμπνευσμένος από τους Roxy Music και τον Brian Eno, ο Kirk ίδρυσε το 1973 τους Cabaret Voltaire, δανειζόμενος το όνομά τους από ένα κλαμπ στη Ζυρίχη που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του dada. Μαζί με τους Human League, θα έβαζαν την πόλη του Sheffield στον παγκόσμιο μουσικό χάρτη.

Οι Cabaret Voltaire υπήρξαν πρωτοπόροι στην εξέλιξη του industrial ήχου, με θεατρικούς στίχους, εμπνευσμένους σε μεγάλο βαθμό από τον William S. Burroughs.

Οι Cabaret Voltaire υπήρξαν η πρώτη μπάντα που θα έπαιζε ζωντανά στο ιστορικό Haçienda του Manchester, υπογράφοντας το πρώτο τους μεγάλο συμβόλαιο στην ΕΜΙ το 1987 για τον δίσκο τους, Code. Προηγούμενές τους δουλειές είχαν κυκλοφορήσει στην επίσης ιστορική Rough Trade.

Ο Richard H. Kirk θα ακολουθούσε στα ‘90s και μια σημαντική σόλο καριέρα, δουλεύοντας σε είδη όπως η house και η techno, ενώ θα μετέφερε την μπάντα στο Chicago για να ηχογραφήσουν δουλειές τους με τον Richard Barratt (aka DJ Parrot, σύμφωνα με το Avopolis.

Οι Cabaret Voltaire επανενώθηκαν για συναυλίες το 2014 και το 2020, ενώ ο Kirk κυκλοφόρησε και το solo project, Shadow of Fear. Το 2021 κυκλοφόρησε δύο τελευταία drone albums από την Mute, τα Dekadrone και BN9Drone.

Η δισκογραφική του σε δελτίο τύπου της δήλωσε: «Ο Richard ήταν μια δημιουργική ευφυία που ακολούθησε ένα μοναδικό και δυναμικό μονοπάτι στη ζωή και τη μουσική του καριέρα. Θα μας λείψει απίστευτα».

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024