Χάος στους δρόμους

Ούτε ένα περιπολικό της Τροχαίας στη λεωφόρο Μαραθώνος! Δηλαδή, στον πολυσύχναστο αυτό οδικό άξονα, που ενώνει την πρωτεύουσα με το μέγιστο τμήμα της ανατολικής Αττικής (Μαραθώνας, Νέα Μάκρη, Μάτι, Ζούμπερι, Νέος Βουτζάς, Ραφήνα, Πικέρμι, Παλλήνη, Γέρακας, Ανθούσα) και πολλές διασταυρώσεις με αμέτρητους οικισμούς και κωμοπόλεις.

Αποτελέσματα από την απουσία της Τροχαίας στην περιοχή αυτή:

1)  Ελάχιστες έως μηδαμινές οι πινακίδες για το μέγιστο όριο ταχύτητας (70-80 km) με αποτέλεσμα, κάποιοι ελαφρόμυαλοι να σημειώνουν το ρεκόρ των 120-130 km!

2)  Μηδαμινή έως ελάχιστη χρήση του φλας από τους οδηγούς, όταν αυτοί αλλάζουν λωρίδα.

3)  Παραβίαση του φωτεινού σηματοδότη στο πορτοκαλί, με αποτέλεσμα εκείνοι που φρενάρουν έγκαιρα να δέχονται σφοδρή σύγκρουση με τους πισινούς, που αδιαφορούν για την παραβίαση του πορτοκαλί.

Συνηθέστατες σε ώρες κυκλοφοριακής αιχμής, στη Λεωφόρο Μαραθώνος οι σφήνες από τις μοτοσικλέτες και πολλούς ριψοκίνδυνους «φιγουρατζήδες» με τα τετράτροχά τους. Οι σκηνές αυτές οδηγούν σε μεγάλες καραμπόλες.

4)  Επί τόπου αναστροφή στο αντίθετο ρεύμα σε διασταυρώσεις που απαγορεύεται η αναστροφή. Και εδώ συχνότατες συγκρούσεις.

5)  Βραδυπορεία στην αριστερή λωρίδα για τις μεγάλες ταχύτητες και δημιουργία αδικαιολόγητης ουράς αυτοκινήτων.

6)  Πολλοί γλεντοκόποι της νύχτας το …γλεντάνε παραβιάζοντας το κόκκινο, με κίνδυνο θανατηφόρων συγκρούσεων.

7)  Στην Παλλήνη έχουν αφαιρεθεί πολλές απαγορευτικές της στάθμευσης πινακίδες, για το … εύκολο παρκάρισμα εκείνων που κάνουν ψώνια από τα αμέτρητα καταστήματα. Αποτέλεσμα: Κίνδυνος για τη ζωή εκείνων που πορεύονται από το ένα πεζοδρόμιο στο άλλο.

Να γράψουμε κι άλλα; Φυσικά και όχι! Το μόνο που θα το βροντάμε στου κουφού την πόρτα είναι: Να επέμβει πάραυτα η επίσης απούσα πολιτική ηγεσία, ν’ αναλάβει τις ευθύνες της και να δώσει επί τόπου λύσεις. Διαφορετικά … είμαστε για κλάματα…

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr