Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η σύγκρουση δύο κόσμων

Η σύγκρουση δύο κόσμων

Σε ένα κλίμα γενικευμένης ανασφάλειας, λόγω Covid-19, οικονομικής κατάστασης (ανεργία, ακρίβεια, κ.λ.π.) ήδη στρώθηκε το γήπεδο της αναμέτρησης

Τώρα που σιγά – σιγά κάθεται ο κουρνιαχτός από τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, ας εστιάσουμε κυρίως στο τι θα γίνει από εδώ και πέρα πολιτικά. Τα οικονομικά αναλύονται σημείο προς σημείο από το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, αλλά αυτό που πρέπει να εστιάσουμε είναι το πολιτικό πλαίσιο που οριοθετήθηκε για την επόμενη περίοδο.

Η επιλογή του Πρωθυπουργού κατά την διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης να εστιάσει ευθέως στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξη Τσίπρα και να τον κατηγορήσει ως ενορχηστρωτή των επιθέσεων σε βάρους του ίδιου και της οικογένειάς του, δείχνει ότι δεν υπάρχει καμία διάθεση για συζήτηση ακόμα και για σοβαρά και μείζονα θέματα μεταξύ των δυο.

Η αναφορά του Κυρ. Μητσοτάκη ότι τους χωρίς αξιακό και πολιτικό χάσμα, απλά επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν δυο διαφορετικοί κόσμοι, δυο διαφορετικές ιδεολογικές προσεγγίσεις και δυο τελείως αντίθετες πολιτικές στρατηγικές.

Από την εμφάνιση του Κυρ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, τόσο με την ομιλία του όσο και με τα όσα είπε στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου αλλά και με όσα πληροφορούμαστε από το ρεπορτάζ για τα όσα θα πει ο Αλέξης Τσίπρας το προσεχές Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη, πηγαίνουμε σε μια καθαρή σύγκρουση δυο κόσμων.

Στο δρόμο προς τις κάλπες, ανεξαρτήτως του χρόνου που θα στηθούν, θα έχουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη πολιτική ένταση που θα οδηγεί εκ των συνθηκών και βέβαια των κυβερνητικών επιλογών, σε συγκρούσεις εντός και εκτός Κοινοβουλίου μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης.

Η περίοδος που έρχεται προβλέπεται άκρως εκρηκτική και κανένα καλάθι ή πακέτο εξαγγελιών, όπως αυτό της ΔΕΘ, δεν δύναται να καταλαγιάσει τις αντιδράσεις. Εξάλλου, η σύγκρουση είναι οριοθετημένη εδώ και καιρό και δεν περίμενε κανείς την πρωθυπουργική εμφάνιση στη ΔΕΘ για να κατανοήσει πως οδηγούμαστε σε τυφλή σύγκρουση.

Τα όσα έγιναν τις τελευταίες ημέρες και με φόντο την κηδεία του Μίκη Θεοδωράκη, νωρίτερα σε διάφορες συγκεντρώσεις, αλλά και στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, ενισχύουν την άποψη πως θα έχουμε αναμέτρηση κυρίως των δυο μονομάχων, του Κυρ. Μητσοτάκη και του Αλ. Τσίπρα, εκτός ορίων.

Το κυριότερο όμως, εάν εστιάσει κανείς στο προγραμματικό πεδίο, είναι ότι θα έχουμε την αναμέτρηση δυο κόσμων, δυο διαφορετικών αντιλήψεων και βεβαίως την σύγκριση δυο εκ διαμέτρων αντίθετων προγραμμάτων για σειρά θεμάτων. Το ένα το ακούσαμε από τον Πρωθυπουργό το περασμένο Σαββατοκύριακο και το άλλο θα το δούμε σε λίγα εικοσιτετράωρα από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Σε ένα κλίμα γενικευμένης ανασφάλειας, λόγω Covid-19, οικονομικής κατάστασης (ανεργία, ακρίβεια, κ.λ.π.) ήδη στρώθηκε το γήπεδο της αναμέτρησης.

Στη ΔΕΘ απλά έγινε το εναρκτήριο λάκτισμα της μονομαχίας.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024