Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Πανεπιστημιούπολη» η Νέα Σμύρνη

«Πανεπιστημιούπολη» η Νέα Σμύρνη

Ευρεία συνεργασία προβλέπει το μνημόνιο συνεργασίας του δήμου της Νέας Σμύρνης με το πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Η από κοινού προώθηση της εκπαιδευτικής, ερευνητικής, επιστημονικής και διοικητικής συνεργασίας των δύο φορέων είναι το ζητούμενο της πρωτοβουλίας αυτής.

Το αντικείμενο της συνεργασίας των δύο μερών περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

  • Το σχεδιασμό και την οργάνωση δράσεων με τρεις διαστάσεις: την σωματική, την ψυχική και την κοινωνική ευεξία που θα συμβάλλουν στην ανάδειξη πολιτικών και πρωτοβουλιών για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών του Δήμου Νέας Σμύρνης.
  • Την ανάπτυξη δράσεων και την έρευνα για υιοθέτηση «ευφυών» υπηρεσιών που αναβαθμίζουν την Ποιότητα Ζωής των κατοίκων, αλλά και των επισκεπτών του Δήμου Νέας Σμύρνης
  • Τη μελέτη, το σχεδιασμό και την οργάνωση δραστηριοτήτων που στοχεύουν στην καλλιέργεια του αθλητικού ιδεώδους και της σωματικής ευεξίας των κατοίκων του Δήμου Νέας Σμύρνης.
  • Την ανάπτυξη δράσεων που στοχεύουν στην αθλητική, πνευματική και ψυχοκοινωνική υποστήριξη των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων και των ατόμων που χρειάζονται την ανάλογη υποστήριξη.
  • Την συμμετοχή, για εκπαιδευτικούς σκοπούς, φοιτητών του ΤΟΔΑ στις διαδικασίες διεξαγωγής αθλητικών και άλλων διοργανώσεων που θα αναλαμβάνει να υλοποιήσει ο Δήμος Νέας Σμύρνης.
  • Σεμινάρια – διαλέξεις – ημερίδες από έμπειρα στελέχη του Δήμου/Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ Βαθμού που θα προσφέρουν πολύτιμη γνώση στους φοιτητές στο πλαίσιο συναφών αντικειμένων που καλλιεργεί το ΤΟΔΑ.

Η δημοτική αρχή Σταύρου Τζουλάκη επιμένει στις συνεργασίες με τα πανεπιστήμια της χώρας επενδύοντας στην έρευνα, στη γνώση και στην προσφορά των φοιτητών στο κοινωνικό σύνολο μέσω της ακαδημαϊκής τους γνώσης. Ο έμπειρος αυτοδιοικητικός ξέρει πως μια κοινωνία για να προοδεύσει οφείλει να είναι εξωστρεφής λαμβάνοντας στους κόλπους της κάθε πολύτιμη γνώση από όπου και αν προέρχεται και πόσο μάλλον από τα «έδρανα» των πανεπιστημίων.

Ο δήμαρχος  Σταύρος Τζουλάκης και οι συνεργάτες του όπως φαίνεται επιδιώκουν να δημιουργήσουν μια «γέφυρα» αλληλεπίδρασης με την ακαδημαϊκή κοινότητα και ταυτόχρονα να μεταφέρουν την πολύτιμη εμπειρία τους στους φοιτητές των πανεπιστημίων.

Αντίστοιχα, η βιωματική πρακτική που αποκομίζουν οι νέοι φοιτητές από την ενασχόλησή τους με την Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι τεράστια και τους φέρνει πιο κοντά  στα καθημερινά ζητήματα που απασχολούν στο σύνολο τους μια κοινωνία.

Sports in

«Με ένα όνειρο...» - Μυθική υποδοχή των νικητών, σε έκσταση οι φίλοι του Ολυμπιακού

Στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος βρίσκεται το in μαζί με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που πήγαν να υποδεχθούν την αποστολή που τους έστειλε στον έβδομο ουρανό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024