ΕΦΕΤ – Ανακαλείται πιπέρι γνωστής εταιρείας
Στο προϊόν ανιχνεύτηκε η παρουσία της αλλεργιογόνου ουσίας σινάπι (μουστάρδα), η οποία δεν δηλώνεται στην επισήμανση.
Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, στο πλαίσιο των ελέγχων της, διενήργησε δειγματοληψία σε λευκό πιπέρι και κατόπιν εργαστηριακής εξέτασης του δείγματος ανιχνεύτηκε η παρουσία της αλλεργιογόνου ουσίας σινάπι (μουστάρδα), η οποία δεν δηλώνεται στην επισήμανση.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για το προϊόν «πιπέρι λευκό τριμμένο αποξηραμένο» με την εμπορική ονομασία «Master Chef» σε πλαστική κλειστή συσκευασία 560 γρ, με αριθμό παρτίδας 01878106317 και ανάλωση κατά προτίμηση πριν από: 10/2023, το οποίο συσκευάζεται στην Ελλάδα για την ΜΑΡΤ ΚΑΣ και ΚΑΡΥ Α.Ε.Ε., Λ. Κηφισού 98 και Π. Ράλλη, ΤΚ 18233, Αγ. Ι. Ρέντης, από την ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ Α.Β.Ε. «ΗΛΙΟΣ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ», Αγ. Ι. Ρέντη 157 και Αιτωλοακαρνανίας 1, ΤΚ 18541 Πειραιάς.
Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ζήτησε την άμεση ανάκληση/απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του προϊόντος από την αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.
Καλούνται οι καταναλωτές, που είναι αλλεργικοί στο σινάπι (μουστάρδα) και έχουν ήδη προμηθευτεί το προϊόν, να μην το καταναλώσουν.
- Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου ζήτησε συνομιλία με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι για τα ιρανικά drones
- Κίνα: Στρατιωτικές πτήσεις μεγάλης κλίμακας γύρω από την Ταϊβάν
- Το Ισραήλ προειδοποιεί τις ΗΠΑ ότι τα αποθέματά του σε πυραύλους αναχαιτίσεων εξαντλούνται επικίνδυνα
- Τα ΗΑΕ αναφέρουν ότι η πυρκαγιά σε εγκατάσταση πετρελαίου στο Αμπού Ντάμπι τέθηκε υπό έλεγχο
- Ο στρατός του Ισραήλ λέει πως σκότωσε δεκάδες μαχητές της Χεζμπολά στον νότιο Λίβανο
- Η Γερμανία δεν συμμετέχει σε αυτόν τον πόλεμο και δεν επιθυμούμε να συμμετάσχουμε, δήλωσε ο Μερτς



