Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ψαλίδα - Τρεις φυσικοί τρόποι να την ξεφορτωθείς

Ψαλίδα – Τρεις φυσικοί τρόποι να την ξεφορτωθείς

Αν θες να καθυστερήσεις το κούρεμα, τα παρακάτω μέτρα θα σε βοηθήσουν

Λατρεύεις τα μακριά σου μαλλιά, όμως δεν συμπαθείς και τόσο αυτές τις σπασμένες ακρούλες που τα κάνουν να δείχνουν ασθενή, αλλά και να φριζάρουν με το παραμικρό.

Ξέρεις ότι η πραγματική λύση για την ψαλίδα είναι μόνο το… ψαλίδι, αλλά ξέρεις και ότι το πιθανότερο είναι αν πας στην κομμώτριά σου, να φύγεις από εκεί με το μισό μήκος στα μαλλιά. Ναι, ναι, ακόμη κι αν της πεις «πάρε μου ένα δάχτυλο από τις άκρες».

Να σου πούμε σε αυτό το σημείο ότι το δίκιο το έχει εκείνη: Βλέπει μέχρι που έχει φτάσει η φθορά των μαλλιών σου και ξέρει ότι καλό είναι να την ξεφορτωθείς στο σύνολό της.

Όμως αν δεν αισθάνεσαι έτοιμη για… ακραία μέτρα, οι παρακάτω σπιτικές, φυσικές λύσεις θα σε βοηθήσουν να κρατήσεις για λίγο ακόμη το μήκος που τόσο αγαπάς.

Δε διώχνεις την ψαλίδα αν δεν… σπάσεις αυγά

Ο κρόκος του αυγού μπορεί να μεταμορφώσει τα μαλλιά σου, μειώνοντας την ψαλίδα και ενυδατώνοντάς τα. Αρκεί να αναμείξεις έναν κρόκο αυγού με μια κουταλιά ελαιόλαδο και λίγο αμυγδαλέλαιο, να το απλώσεις στις άκρες των μαλλιών σου και να αφήσεις το μείγμα να δράσει για περίπου ένα τέταρτο. Μετά λούσε κανονικά τα μαλλιά σου. Θα δεις αμέσως διαφορά.

Χαλαρώνει κι εσένα και τα μαλλιά σου

Ο λόγος για το χαμομήλι που είναι ικανό να μειώσει την ξηρότητα της τρίχας και να αποτρέψει το φριζάρισμα, ενώ παράλληλα μειώνει την ψαλίδα. Είναι καλύτερο, βέβαια, να το χρησιμοποιείς ως μέτρο πρόληψης. Ετοίμασε λίγο χαμομήλι και άφησέ το να κρυώσει. Έπειτα χρησιμοποίησέ το για να λουστείς.

Μαλλιά να τα πιεις στο ποτήρι

Δεν είναι τυχαίο που πολλές παλιές κομμώτριες χρησιμοποιούσαν τη μπύρα, ούτε το γεγονός ότι περιλαμβάνεται ως συστατικό σε πολλά σαμπουάν. Πώς θα τη χρησιμοποιήσεις; Λούσου μια φορά κανονικά, μια φορά με μπύρα και μετά ξανά κανονικά. Θα βοηθήσει – και μπορείς να πιεις και ένα ποτηράκι με την υπόλοιπη.

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024