Η απίστευτη ιστορία

Όταν οι τεθλιμμένοι συγγενείς μιας νεκρής γυναίκας, στη βόρεια Γαλλία, είδαν μια άγνωστη να θρηνεί δίπλα στο φέρετρο της αγαπημένης τους, δεν υποπτεύθηκαν τίποτα.

Η συντετριμμένη γυναίκα τούς είπε ότι ήταν φίλη της εκλιπούσας και την άφησαν για λίγο μόνη με το ανοικτό φέρετρο για τιμήσει τη μνήμη της. Ή έτσι νόμιζαν.

Όταν επέστρεψαν λίγο αργότερα, είχαν αφαιρεθεί από τη νεκρή όλα τα κοσμήματα: το κολιέ, το δαχτυλίδι και τα σκουλαρίκια με τα οποία προοριζόταν να ταφεί, είχαν όλα εξαφανιστεί.

Σύμφωνα με το BBC, η οικογένεια ειδοποίησε την αστυνομία που ερεύνησε την υπόθεση και σύντομα ταυτοποίησε μία ύποπτη: μια γυναίκα που ζούσε σχετικά κοντά στο γραφείο τελετών με το οποίο είχαν συνεργαστεί, στην πόλη Liévin.

Πώς δρούσε

Την έθεσαν υπό κράτηση και βρήκαν τα χαμένα κοσμήματα στην κατοχή της, όμως το πράγμα δεν τελείωσε εκεί, καθώς σύντομα συνέδεσαν την δράστρια με την κλοπή ενός πορτοφολιού από τα ρούχα ενός άλλου νεκρού στο ίδιο γραφείο τελετών.

Το πορτοφόλι είχε «κάνει φτερά» την ίδια ακριβώς ημέρα με την κλοπή των κοσμημάτων και, όταν έψαξαν στο σπίτι της, βρήκαν μία λίστα με ειδοποιητήρια θανάτου.

Μαζί με αυτά και τους κωδικούς πρόσβασης που δίνονταν σε οικείους των νεκρών, ώστε να μπορούν να μπουν στα ξεχωριστά δωμάτια όπου φυλάσσονταν οι σοροί των αγαπημένων τους.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr