Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ - Ο τυφώνας Άιντα «σαρώνει» τη Λουιζιάνα - Ένας νεκρός από πτώση δένδρου

ΗΠΑ – Ο τυφώνας Άιντα «σαρώνει» τη Λουιζιάνα – Ένας νεκρός από πτώση δένδρου

Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων των ΗΠΑ (NHC), ο τυφώνας «Άιντα» εξασθένησε σε καταιγίδα κατηγορίας 2, αλλά εξακολουθεί να αποτελεί κίνδυνο με μέγιστους ισχυρούς ανέμους 177 χιλιομέτρων ανά ώρα

Στο έλεος της κακοκαιρίας βρίσκεται η Λουϊζιάνα και ο πρώτος θάνατος λόγω του τυφώνα «Άιντα» είναι γεγονός.

Το γραφείο του Σερίφη της Πολιτείας στην περιοχή Ασένσιον Πάρις της Λουϊζιάνα (ASPO) σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνει: «Λίγο μετά τις 8:30 μ.μ.(τοπική ώρα), οι Αρχές έλαβαν αναφορές για έναν πολίτη που πιθανόν τραυματίστηκε από ένα πεσμένο δέντρο σε μια κατοικία, στο Πρέριβιλ. Οι Αρχές έφτασαν στο σημείο και επιβεβαίωσαν ότι το θύμα είναι πλέον νεκρό».


Πάντως, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων των ΗΠΑ (NHC), ο τυφώνας «Άιντα» εξασθένησε σε καταιγίδα κατηγορίας 2, αλλά εξακολουθεί να αποτελεί κίνδυνο με μέγιστους ισχυρούς ανέμους 177 χιλιομέτρων ανά ώρα.

Χωρίς ρεύμα χιλιάδες νοικοκυριά

Στο μεταξύ, η ηλεκτροδότηση σε ολόκληρη την πόλη της Νέας Ορλεάνης διακόπηκε χθες, ανακοίνωσαν οι αρχές σε αυτή την πολιτεία του αμερικανικού Νότου.

Η εταιρεία Entergy «επιβεβαίωσε ότι η Νέα Ορλεάνη έχει μείνει χωρίς ηλεκτροδότηση» ανέφερε μέσω Twitter η NOLA Ready, υπηρεσία του υπουργείου Εσωτερικής Ασφαλείας, επιφορτισμένη με την προετοιμασία για την αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων. «Η μόνη ηλεκτροδότηση στην πόλη προέρχεται από γεννήτριες» πρόσθεσε.

Η ηλεκτροδότηση διακόπηκε σε ολόκληρη τη Νέα Ορλεάνη χθες Κυριακή στις 19:00 (τοπική ώρα· 03:00 ώρα Ελλάδας), με αποτέλεσμα σχεδόν 700.000 πελάτες να μείνουν χωρίς ρεύμα, σύμφωνα με τον ιστότοπο της Entergy.

Ο αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, κήρυξε τη Λουιζιάνα σε κατάσταση καταστροφής, προκειμένου να διευκολυνθεί η αποδέσμευση ομοσπονδιακών χρηματικών και άλλων πόρων για να βοηθηθεί η πολιτεία.

Sports in

«Κοκκινίζει» το «Βίλα Παρκ»: Πόσα εισιτήρια θα πάρει ο Ολυμπιακός…

Τα εισιτήρια που θα πάρει ο Ολυμπιακός για τον εκτός έδρας ημιτελικό με την Άστον Βίλα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024