Κοροναϊός – Εφιαλτικές προβλέψεις για 10.000 κρούσματα τον Οκτώβρη – Πώς θα… γλιτώσουμε
Τα κρούσματα παραμένουν σταθερά σε τετραψήφιους αριθμούς, τη στιγμή που την περασμένη Τρίτη σημειώθηκε νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας στην Ελλάδα, ενώ μόνο σήμερα επιβεβαιώθηκαν 3.538 νέες μολύνσεις, 28 πολίτες εξέπνευσαν και 336 είναι όσοι νοσηλεύονται σε ΜΕΘ
Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνει και πάλι ο κοροναϊός στη χώρα μας, τη στιγμή που τόσο στο επιστημονικό, όσο και στο κυβερνητικό επιτελείο της χώρας μας, άπαντες φοβούνται τα 4ο κύμα του φονικού ιού, το οποίο θα πυροδοτήσει η μετάλλαξη Δέλτα.
Τα κρούσματα παραμένουν σταθερά σε τετραψήφιους αριθμούς, τη στιγμή που την περασμένη Τρίτη σημειώθηκε νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας στην Ελλάδα, ενώ μόνο σήμερα επιβεβαιώθηκαν 3.538 νέες μολύνσεις, 28 πολίτες εξέπνευσαν και 336 είναι όσοι νοσηλεύονται σε ΜΕΘ.
Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που από την κυβέρνηση προχώρησαν σε λήψη νέων μέτρων, τα οποία θα έχουν ισχύ έως και τα τέλη Μαρτίου του 2022.
- Διαβάστε επίσης: Σήμα κινδύνου από την Παπαευαγγέλου: Αυξάνονται οι θάνατοι – Όλοι οι ανεμβολίαστοι θα κολλήσουν
Εφιαλτική πρόβλεψη για 10.000 κρούσματα
Παρ’ όλα αυτά, δεν λείπουν οι εφιαλτικές προβλέψεις, οι οποίες κάνουν λόγο ακόμα για… πενταψήφιο αριθμό κρουσμάτων στην χώρα μας.
Ενδεικτικά είναι τα όσα είπε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, στο MEGA, ο οποίος έκανε λόγο για 10.000 κρούσματα.
«Θα είμαστε σε μία αυξητική πορεία όλο τον Σεπτέμβρη η οποία θα μπορούσε να μας φέρει στα περίπου 10.000 κρούσματα στις αρχές Οκτωβρίου για μία ή δύο ημέρες» είπε χαρακτηριστικά.
Προκειμένου να μην επιβεβαιωθεί αυτή η πρόβλεψη, θα πρέπει να εμβολιαστούμε άμεσα κατέληξε ο καθηγητής.
Δείτε όσα είπε
- Το Ισραήλ γίνεται μέλος του «συμβουλίου ειρήνης» του Τραμπ, ανακοινώνει ο Νετανιάχου
- Ουκρανία: Μαζικές ρωσικές επιθέσεις με πυραύλους και drones στο Κίεβο και άλλες πόλεις
- Δυτική Οχθη: Ισραηλινοί έποικοι καταστρέφουν 15 σπίτια Παλαιστινίων σε χωριό κοντά στην Ιεριχώ
- Ουκρανία: 4 νεκροί εξαιτίας ρωσικών πληγμάτων στην περιφέρεια Ντνιπροπετρόβσκ
- Σουδάν: Παιδί 3 ετών νεκρό και 13 τραυματίες σε πυρκαγιά που σάρωσε καταυλισμό εκτοπισμένων
- Η Βενεζουέλα απωθεί αντάρτες προς την Κολομβία, λέει ο κολομβιανός υπουργός Αμυνας