Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός - Έκκληση από τον Μαγιορκίνη στους νέους να εμβολιαστούν

Κοροναϊός – Έκκληση από τον Μαγιορκίνη στους νέους να εμβολιαστούν

«Έχουμε ένα με ενάμισι μήνα για να ενισχύσουμε το τείχος ανοσίας», τόνισε ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και ζήτησε από τους νεότερους σε ηλικία να κλείσουν το ραντεβού τους για το εμβόλιο σήμερα.

Την ανησυχία του για την πίεση που δέχεται το Σύστημα Υγείας λόγω των ασθενών με κοροναϊό εξέφρασε στη σημερινή ενημέρωση ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Όπως είπε, ο αριθμός των νέων διαγνώσεων παραμένει σε σταθερά επίπεδα, όμως αυξάνεται η πίεση στο Σύστημα Υγείας. Επίσης, και οι θάνατοι κατέγραψαν αύξηση 54%. «Ο αριθμός των ατόμων σε παρακολούθηση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, εντός της τελευταίας εβδομάδας αυξήθηκε κατά 16%. Ο αριθμός των νέων εισαγωγών με Covid-19 αυξήθηκε σε περισσότερες από 250 τις τελευταίες ημέρες, ενώ το ισοζύγιο εισιτηρίων-εξιτηρίων παραμένει μεγαλύτερο από 1», υπογράμμισε.

Η μετάδοση του ιού από το Φθινόπωρο θα αυξηθεί σημαντικά

Στη συνέχεια ο καθηγητής χτύπησε «καμπανάκι» για τους επόμενους μήνες τονίζοντας πως η πτώση της θερμοκρασίας θα αυξήσει τη μεταδοτικότητα του ιού. «Καθώς η θερμοκρασία θα μειώνεται από τα τέλη Σεπτεμβρίου και προς τα μέσα Οκτωβρίου, θα περνάμε περισσότερο χρόνο σε κλειστούς χώρους και αναμένεται πως η μετάδοση του ιού εκείνη την περίοδο θα αυξηθεί σημαντικά. Έχουμε ένα με ενάμισι μήνα για να ενισχύσουμε το τείχος ανοσίας, ώστε να αντιμετωπίσουμε πιο αποτελεσματικά την αναμενόμενη αύξηση της μεταδοτικότητας ενόψει του χειμώνα», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, απηύθυνε έκκληση στους νέους να εμβολιαστούν καθώς είναι αυτοί που μεταδίδουν τη νόσου χωρίς να το θέλουν. «Θα κάνω έκκληση για ακόμη μια φορά στους νέους: να κλείσουν το ραντεβού τους για εμβολιασμό σήμερα. Οι νέοι είναι φυσιολογικό να έχουν πολλές επαφές, να είναι δραστήριο, και έτσι, χωρίς να το θέλουν, αποτελούν το επίκεντρο μετάδοσης της επιδημίας. Και το τονίζω: χωρίς να το θέλουν. Κάθε νέος ηλικίας 18-40 ετών μεταδίδει τη νόσο σε δύο με τρεις φορές περισσότερα άτομα σε σχέση με τις άλλες ηλικίες. Δεν μπορεί να υπάρξει έλεγχος της μετάδοσης, χωρίς τον εμβολιασμό των νέων και μάλιστα στο υψηλότερο δυνατό ποσοστό», κατέληξε ο κ. Μαγιορκίνης.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024