Οι τράπεζες ζητούν χρήματα από τους πυρόπληκτους ενώ έχουν ανασταλεί οι δανειακές υποχρεώσεις
Σε εξέλιξη πάντως θα είναι μέχρι τις 31 Μαρτίου του 2022 3.734 πλειστηριασμοί.
Στα χαρτιά έμεινε η αναστολή των δανειακών υποχρεώσεων των πυρόπληκτων για έξι μήνες όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση καθώς, όπως αποκλειστικά παρουσίασε το MEGA, οι τράπεζες ζητούν την άμεση καταβολή των δόσεων.
Σύμφωνα με την δικηγόρο Αριάδνη Νούκα, με επίσημη ανακοίνωσή της, η Ελληνική Ένωση Τραπεζών για τους πυρόπληκτους υπογράμμιζε ότι θα υπήρχε αναστολή καταβολής των δόσεων, είτε αφορούσε κεφάλαιο και τόκους είτε μόνο τόκους.
«Μετά από επικοινωνία πελάτη μου από την Εύβοια, η τράπεζα του έστειλε ένα έγγραφο, όπου υπάρχει η υποχρέωση καταβολής τόκων» σημείωσε η κ. Νούκα, κάνοντας λόγο ότι το δάνειο ήταν ανοιχτό.
Ουσιαστικά, δεν υπήρχε καμία αναστολή της υποχρέωσης καταβολής των δανειακών υποχρεώσεων.
Μάλιστα, ο συγκεκριμένος πληττόμενος, στις πυρκαγιές που σάρωσαν την Εύβοια, εκτός από το σπίτι του, έχασε και την επιχείρησή.
Τελικά, σύμφωνα με την Αριάδνη Νούκα, το εν λόγω ζήτημα διευθετήθηκε.
Ωστόσο, ελλοχεύει ο κίνδυνος για πολλές αντίστοιχες περιπτώσεις.
«Τι θα γίνει, θα ασχολούνται οι πυρόπληκτοι με τους δικηγόρους; Είναι εξαγγελθείσα υποχρέωση» τόνισε η δικηγόρος.
Το έγγραφο
Αποζημιώσεις πυρόπληκτων: Πίστωση 6,7 εκατ.€ σε 1.214 δικαιούχους
Καταβλήθηκε χθες, για δεύτερη φορά, οικονομική ενίσχυση στους πληγέντες από τις καταστροφικές πυρκαγιές.
Ειδικότερα, 1.214 δικαιούχοι έλαβαν τα χρήματα της κρατικής συνδρομής.
Συνολικά καταβλήθηκε ποσό ύψους 6.710.812,67 ευρώ.
Η επόμενη πληρωμή αναμένεται την προσεχή Παρασκευή 27 Αυγούστου.
Υπενθυμίζεται ότι οι πληγέντες έχουν τη δυνατότητα υποβολής αιτήσεων μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.
Πλειστηριασμοί
Σε εξέλιξη θα είναι μέχρι τις 31 Μαρτίου του 2022 3.734 πλειστηριασμοί. Οι 1.253 εξ’ αυτών αφορούν κατοικίες.
Η κ. Νούκα ανέφερε την περίπτωση ενός ζευγάρι ηλικιωμένων, 83 και 85 ετών, που έχασαν τον Ιούλιο το σπίτι τους, το οποίο ήταν πρώτη κατοικία.
Το ζευγάρι των ηλικιωμένων ήταν εγγυητές σε δάνειο φιλικού προσώπου τους.
Την 1η Σεπτεμβρίου θα εκτελεστεί ο συγκεκριμένος πλειστηριασμός.
- Καζακστάν: Στη χώρα του Borat δεν αστειεύονται
- Γροιλανδία: Ο Τσέχος πρωθυπουργός αγόρασε υδρόγειο για να δει πού βρίσκεται – Viral για αρνητικούς λόγους
- ΟΙΕΛΕ για την νεκρή εκπαιδευτικό από την κακοκαιρία: «Τα φροντιστήρια δεν έκλεισαν – Το πληρώσαμε με μια ζωή»
- Τηλεκριτική διαιτησίας; Φοβούνται και την σκιά τους!
- Φάμελλος από Γλυφάδα: Σοβαρότατες οι ευθύνες της κυβέρνησης που δεν επενδύει στην πρόληψη
- «Τη δέρνουν, σας παρακαλώ βοηθήστε» – Ο Μπάρον Τραμπ έσωσε γυναίκα στο Λονδίνο
