Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Charlie Watts - Οι μεγάλοι μουσικοί αποχαιρετούν τον ντράμερ των Rolling Stones

Charlie Watts – Οι μεγάλοι μουσικοί αποχαιρετούν τον ντράμερ των Rolling Stones

Ο Elton John, ο Bryan Adams, ο Lenny Kravitz και ο Paul McCartney, μεταξύ άλλων, λένε το δικό τους «αντίο» στον θρύλο που έφυγε από τη ζωή.

Στο πένθος έχει βυθιστεί ο μουσικός κόσμος από τον θάνατο του Charlie Watts. Όπως έγινε γνωστό το απόγευμα της Τρίτης (24/8) ο ντράμερ των Rolling Stones άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 80 ετών αφήνοντας πίσω του μια τεράστια μουσική παρακαταθήκη.

Διάσημοι μουσικοί στο άκουσμα της δυσάρεστης είδησης πάγωσαν και θέλησαν να τον αποχαιρετήσουν με τον δικό τους τρόπο. Elton John, Bryan Adams, Lenny Kravitz, Ringo Starr και Paul McCartney υποκλίνονται στον θρυλικό ντράμερ και συγκινούν τους θαυμαστές του.

«Τόσο θλιβερό να ακούω ότι ο Charlie Watts πέθανε. Ήταν ένας αξιολάτρευτος τύπος», ανέφερε σε βίντεο που ανέβασε ο Paul McCartney.


«Ο Θεός να ευλογεί τον Charlie Watts. Θα μας λείψεις. Ειρήνη και αγάπη στην οικογένειά του», έγραψε ο ντράμερ των Beatles, Ringo Starr.


«Αιωνία η μνήμη σου Τσάρλι. Ένας από τους σπουδαιότερους ντράμερ και ένας πραγματικός τζέντλεμαν», τόνισε με τη σειρά του ο Bryan Adams.

Ο Elton John σημείωσε: «Μια πολύ θλιβερή μέρα η σημερινή. Ο Τσάρλι ήταν ο απόλυτος ντράμερ. Ο πιο κομψός άνδρας και υπέροχη παρέα».

Μήνυμα έστειλε και ο Lenny Kravitz αναφέροντας: «Δεν υπάρχουν λόγια, κάθε μελωδία μιλάει από μόνη της».

Ποιος ήταν ο Charlie Watts

Γεννήθηκε στο Λονδίνο κατά την διάρκεια του δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και ξεκίνησε να ακούει τζαζ μουσική από τα παιδικά του χρόνια, με κύριες επιρροές τους Miles Davis και John Coltrane.

Μετατρέποντας ένα μπάντζο σε ταμπούρο, έπαιξε για πρώτη φορά τύμπανα, ενώ στα 16 του χρόνια έφυγε από το σχολείο του και εγγράφηκε στην σχολείο τεχνών του Χάροου.

Το 1963 έπαιζε στο τζαζ γκρουπ Blues Incorporated του Alexis Corner, όταν οι Rolling Stones του ζήτησαν να παίξει στο συγκρότημα τους και, μετά από επανειλημμένες αρνήσεις, τελικά δέχτηκε. Παρά την τεράστια επιτυχία των Rolling Stones, ο Charlie Watts δεν σταμάτησε ποτέ να παίζει και να ηχογραφεί τζαζ.

Και το 1993, όταν τα άλλα μέλη των Rolling Stones του ζήτησαν να διαλέξει εκείνος το νέο μπασίστα του συγκροτήματος, ο Watts επέλεξε τον Darryl Jones.

Στη συνέχεια αφοσιώθηκε στη μεγάλη του αγάπη, την τζαζ, ηχογραφώντας μία σειρά από άλμπουμ. Ανάμεσα τους ξεχωρίζει το «From One Charlie» (τίτλος που παραπέμπει σε αφιέρωση από τον ένα Charlie στον άλλο), το οποίο ηχογράφησε το 1991 ως φόρο τιμής στο είδωλό του, τον Charlie Parker.

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024