Κίνα – Τουλάχιστον 21 νεκροί από τις καταρρακτώδεις βροχές
Οι καταρρακτώδεις βροχές στην κεντρική Κίνα είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 21 άνθρωποι, όπως μετέδωσε σήμερα η κρατική τηλεόραση, ύστερα από τις καταστροφικές πλημμύρες του Ιουλίου που είχαν ήδη στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 300 άτομα
Οι καταρρακτώδεις βροχές στην κεντρική Κίνα είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 21 άνθρωποι, όπως μετέδωσε σήμερα η κρατική τηλεόραση, ύστερα από τις καταστροφικές πλημμύρες του Ιουλίου που είχαν ήδη στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 300 άτομα.
Η επαρχία Χουμπέι, σε απόσταση περίπου 1.000 χιλιομέτρων δυτικά της Σανγκάης, πλήττεται από την Τετάρτη από ισχυρές βροχές.
Η περιοχή Γιτσένγκ έχει χτυπηθεί ιδιαίτερα με ρεκόρ βροχόπτωσης 400 χιλιοστών κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση CCTV. Σε εικόνες που μεταδόθηκαν από τα μέσα ενημέρωσης φαίνονται οι βασικές οδικές αρτηρίες της πόλης να είναι βυθισμένες στις λάσπες και κατοικίες αποκλεισμένες από τα νερά.
Η κακοκαιρία στη Χουμπέι προκάλεσε κατολισθήσεις, κατέστρεψε εκατοντάδες κατοικίες και οδήγησε στην απομάκρυνση περίπου 6.000 κατοίκων από τις εστίες τους, σύμφωνα με την τοπική υπηρεσία διαχείρισης εκτάκτων καταστάσεων.
Σήμερα αναμένονται και νέες καταρρακτώδεις βροχές, σύμφωνα με την κινεζική μετεωρολογική υπηρεσία, αλλά στα νοτιοδυτικά της χώρας και σε ανατολικές περιοχές κοντά στη Σανγκάη.
Πηγή: ΑΠΕ
- Βενεζουέλα: Η κυβέρνηση άρχισε να αποφυλακίζει αμερικανούς κρατούμενους
- Ιράν: Η ηγεσία του «έχει χάσει κάθε νομιμοποίηση», κατά τον ΥΠΕΞ της Γερμανίας
- Τραμπ: Ο «πρόεδρος της ειρήνης» έχει ήδη εξαπολύσει περισσότερα πλήγματα από όσα ο Μπάιντεν συνολικά
- Ρωσία: Ουκρανική επίθεση με drones προκαλεί ζημιές σε διαμερίσματα και πυρκαγιά σε βιομηχανική εγκατάσταση
- Το Ιράν κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι αναζητούν «πρόσχημα» για στρατιωτική επέμβαση
- Ο Τραμπ υψώνει το μεσαίο δάχτυλο μπροστά στις κάμερες κατά την επίσκεψή του σε εργοστάσιο

