Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πέθανε ο ιδρυτής ιστορικού soul συγκροτήματος

Πέθανε ο ιδρυτής ιστορικού soul συγκροτήματος

Ήταν ένα από τα ιδρυτικά μέλη του γκρουπ, το οποίο σχηματίστηκε το 1964

Ο μουσικός Ντένις Τόμας (Dennis Thomas), ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος της soul-funk, Kool & The Gang πέθανε σε ηλικία 70 ετών. «Πέθανε ήσυχα στον ύπνο του» στο Νιου Τζέρσεϊ το Σάββατο», ανέφερε το συγκρότημα σε ανακοίνωσή του στο Facebook. Ο Ντένις «Dee Tee» Τόμας ήταν σαξοφωνίστας, φλαουτίστας και έπαιζε κρουστά.

Το συγκρότημα έγινε ένα από τα πιο δημοφιλή και επιδραστικά των δεκαετιών 1970- 1990 με τις επιτυχίες «Celebration» και το «Get Down On It». Η μουσική τους πλαισίωσε αρκετές ταινίες, μεταξύ άλλων τα φιλμ «Saturday Night Fever», για το οποίο έλαβαν Grammy το 1978 και το «Pulp Fiction».

Ο Τόμας ήταν ένα από τα ιδρυτικά μέλη του γκρουπ, το οποίο σχηματίστηκε το 1964 από τον Ρόμπερτ «Kool» Μπελ, τον αδερφό του Ρόναλντ, ο οποίος πέθανε πέρσι και άλλους τέσσερις φίλους από το σχολείο, Ρόμπερτ Μίκενς, Τσαρλς Σμιθ, Τζορτζ Μπράουν και Ρίκι Γουέστφιλντ.

Ο Ronald Khalis Bell συνιδρυτής, τραγουδιστής, σαξοφωνίστας και παραγωγός του συγκροτήματος Kool & the Gang, έφυγε από τη ζωή τον Σεπτέμβριο του 2020, σε ηλικία 68 ετών. Ο Bell πέθανε στο σπίτι του στις Παρθένες Νήσους των ΗΠΑ την Τετάρτη το πρωί έχοντας πλάι τη σύζυγό του. Οι Kool & the Gang δημιουργήθηκαν από τις ρίζες της τζαζ τη δεκαετία του 1960 και έγιναν από τα σημαντικότερα συγκροτήματα της δεκαετίας του 1970, συνδυάζοντας τζαζ, funk, R&B και ποπ. Μετά από μια σύντομη καθοδική πορεία επέστρεψαν δυναμικά τη δεκαετία του ’80. Το συγκρότημα απέκτησε αστέρι στη Λεωφόρο Δόξας του Χόλιγουντ το 2015.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024