Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έληξε ο συναγερμός στο Πεντάγωνο - Παραμένει άγνωστο τι οδήγησε στο επεισόδιο με πυροβολισμούς

Έληξε ο συναγερμός στο Πεντάγωνο – Παραμένει άγνωστο τι οδήγησε στο επεισόδιο με πυροβολισμούς

Έληξε ο συναγερμός στο αμερικανικό Πεντάγωνο. Δεν βρισκόταν στο κτίριο ο υπουργός Άμυνας όταν σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί

Το Πεντάγωνο τέθηκε σε κατάσταση συναγερμού σήμερα, για περίπου μιάμιση ώρα, λόγω ενός επεισοδίου με πυροβολισμούς σε μικρή απόσταση, όπως ανέφεραν οι υπηρεσίες ασφαλείας του υπουργείου Άμυνας.

Στις 10.40 τοπική ώρα μεγάφωνα κάλεσαν τους εργαζομένους να παραμείνουν μέσα στο κτίριο, όταν ακούστηκαν πολλοί πυροβολισμοί από τον κοντινό σταθμό των λεωφορείων.

Γύρω στις 12.10 (19.10 ώρα Ελλάδας) ο συναγερμός έληξε, αλλά οι γειτονικοί σταθμοί του μετρό και των λεωφορείων παραμένουν κλειστοί μέχρι νεωτέρας. Δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμη τι ακριβώς συνέβη.

Το Πεντάγωνο δεν διευκρίνισε αν υπάρχουν τραυματίες, όμως, οι υπηρεσίες επειγόντων περιστατικών του Άρλινγκτον, της κοινότητας όπου βρίσκεται το κτίριο και η διοίκηση του αμερικανικού στρατού, έκαναν λόγο για «πολλούς ασθενείς», στους οποίους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες επί τόπου.

Ο υπουργός Άμυνας, Λόιντ Όστιν, δεν βρισκόταν στο Πεντάγωνο τη στιγμή του επεισοδίου. Ενημερώθηκε και «ενημερώνεται τακτικά για όλες τις νέες εξελίξεις», ανέφερε ο εκπρόσωπός του, Τζον Κίρμπι.

Ο Όστιν και ο αρχηγός του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων, στρατηγός Μαρκ Μίλι, βρίσκονταν στον Λευκό Οίκο για την καθιερωμένη, εβδομαδιαία συνάντησή τους με τον πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν.

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024