Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γιατί δεν πρέπει να κοιμάστε ποτέ με τον ανεμιστήρα ανοιχτό ακόμα κι αν έχει καύσωνα

Γιατί δεν πρέπει να κοιμάστε ποτέ με τον ανεμιστήρα ανοιχτό ακόμα κι αν έχει καύσωνα

Το να αφήνετε τον ανεμιστήρα όλη τη νύχτα αναμμένο μπορεί επίσης να έχει αρνητικές επιπτώσεις για το δέρμα σας – καθιστώντας το στεγνό και ξηρό.

Γιατί δεν πρέπει ποτέ να κοιμάστε με τον ανεμιστήρα αναμμένο όλη τη νύχτα κατά τη διάρκεια του καύσωνα; Οι ειδικοί αποκαλύπτουν ότι ο αέρας μπορεί να προκαλέσει αλλεργία και κρίσεις άσθματος

Με μεγάλο μέρος της Αγγλίας να αγγίζει τους 33°C σήμερα, πολλοί θα στραφούν στους ανεμιστήρες σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να δροσιστούν όταν έρθει η ώρα για ύπνο.

Ωστόσο, ενώ για πολλούς αυτός θεωρείται ιδανικός τρόπος για να παραμείνετε «δροσεροί» για κάποιο χρονικό διάστημα, το να κρατάτε τον ανεμιστήρα αναμμένο όλη τη νύχτα μπορεί να έχει αρκετές αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία σας, σύμφωνα με τις αναφορές του Sleep Advisor.

Προσοχή σε όσους έχουν άσθμα

Και τα νέα δεν είναι καθόλου καλά για εκείνους που πάσχουν από αλλεργίες ή άσθμα, επειδή η κυκλοφορία του αέρα με έναν ανεμιστήρα δεν μεταφέρει μόνο δροσερό αέρα – αλλά και γύρη και σκόνη.

Ο σύμβουλος ύπνου λέει: «Ρίξτε μια προσεκτική ματιά στον ανεμιστήρα σας. Εάν συλλέγει σκόνη στις λεπίδες, αυτά τα σωματίδια πετούν στον αέρα κάθε φορά που τον ενεργοποιείτε.

Ύπνος με ανοιχτό ανεμιστήρα

Το να αφήνετε τον ανεμιστήρα όλη τη νύχτα αναμμένο μπορεί επίσης να έχει αρνητικές επιπτώσεις για το δέρμα σας – καθιστώντας το στεγνό και ξηρό.

Η συνεχής ροή αέρα που βγάζει ο ανεμιστήρας μπορεί επίσης να έχει το ίδιο αντίκτυπο στα μάτια και το στόμα σας – ειδικά σε αυτούς που κοιμούνται έχοντας τον ανεμιστήρα σε μεσαία ένταση.

Ο Σύμβουλος ύπνου προειδοποιεί επίσης ότι ο δροσερός αέρας του ανεμιστήρα μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να αισθάνεστε δυσκαμψία όταν ξυπνάτε το πρωί – ιδιαίτερα αν τοποθετείτε τον ανεμιστήρα στο ύψος του λαιμού και του προσώπου σας.

«Αυτό συμβαίνει επειδή ο συμπυκνωμένος δροσερός αέρας μπορεί να κάνει τους μυς να τεντωθούν και να σφίξουν», εξήγησαν οι ειδικοί.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024