Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τεντόγλου - Μυθικές ατάκες μετά το χρυσό - «Τι έκανα; Πήγα στο τελευταίο άλμα και τους το έκλεψα»

Τεντόγλου – Μυθικές ατάκες μετά το χρυσό – «Τι έκανα; Πήγα στο τελευταίο άλμα και τους το έκλεψα»

Ο πιο κουλ χρυσός Ολυμπιονίκης, ο Μίλτος Τεντόγλου, απέδειξε ότι εκτός από εξαιρετικός αθλητής, είναι και ένας πολύ χαλαρός και αυθόρμητος τύπος.

Η «χρυσή» του νίκη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο ήταν η αφορμή για να γνωρίσει καλύτερα το πανελλήνιο την… μορφή αυτή που λέγεται Μίλτος Τεντόγλου. Όλες του οι αντιδράσεις και οι δηλώσεις του είναι πραγματικά viral από μόνες τους!

Ο 23χρονος αθλητής από τα Γρεβενά, που μας έκανε όλους περήφανους, απέδειξε ότι εκτός από τεράστιος αθλητής, έχει πολύ χιούμορ και απαράμιλλο στυλ.

Αυτό φάνηκε απλά και μόνο από την είσοδό του στο στάδιο πριν το τελικό: έσκασε μύτη με γυαλί ηλίου και ροζ μάσκα περασμένη από το χέρι. Μόνο ο φραπές τού έλειπε για να ολοκληρωθεί το προφίλ του χαλαρού Έλληνα που ήρθε να πάρει τη νίκη από το πουθενά!

Παράλληλα, έδειξε και την αγάπη του στα anime και τα manga, δηλαδή τα καρτούν και τα κόμικ της Ιαπωνίας, παίρνοντας τη χαρακτηριστική πόζα ενός πολύ διάσημου χαρακτήρα.

Όπως είπε σε μετέπειτα συνέντευξή του: «Μπήκα με τα γυαλιά γιατί με ενοχλούσε ο ήλιος. Μετά μου άρεσαν, γι’ αυτό το κράτησα».

«Αλητεία»: Η ατάκα μετά το «χρυσό» άλμα

Όπως παραδέχθηκε και ο ίδιος ο αθλητής, η σημερινή του προσπάθεια δεν ήταν και από τις καλύτερες της καριέρας του. Δύο άκυρα άλματα και τα υπόλοιπα αρκετά χαμηλά…

Ήταν όμως η τελική του προσπάθεια που έφερε την ανατροπή, χαρίζοντάς του τη νίκη και «παγώνοντας» τους αντιπάλους του.

Το άλμα φαινόταν ότι ήταν πολύ μεγάλο και όταν ανακοινώθηκε ότι έφτασε τα 8.41 μέτρα, τότε έγινε ο κακός χαμός.

Ο Γιώργος Πομάσκι (προπονητής), ο Σπύρος Καπράλος (πρόεδρος της ΕΟΕ), ο Εμμανουήλ Καραλής (επί κοντώ) και τα υπόλοιπα μέλη της ελληνικής αποστολής ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς, με τον Τεντόγλου να πηγαίνει προς το μέρος τους και να τους φωνάζει: “Αλητεία;”

Δείτε το στιγμιότυπο στο 1’03”:

Από την άλλη, και η αντίδραση της ελληνικής αποστολής ήταν επική όταν είδαν το εκπληκτικό άλμα του Τεντόγλου.

«Ω, τον @$#, τι έκανε!», ακούστηκε με θαυμασμό από κάποιον, ενώ ένας άλλος αναφώνησε στα αγγλικά «Είναι φανταστικό».

Η ερώτηση για την ώρα της απονομής και το… καφεδάκι στο Ολυμπιακό Χωριό

Στις πρώτες του δηλώσεις στην κάμερα μετά τη νίκη του, ο Μίλτος Τεντόγλου ήταν απλά απολαυστικός.

Αφού αναρωτήθηκε τι ώρα θα γίνει η απονομή, αποκάλυψε ότι προτεραιότητά του ήταν να πάει να πιει ένα καφεδάκι στο Ολυμπιακό Χωριό.

O Έλληνας αθλητής ρωτήθηκε στο τέλος για το πως αισθάνεται που στέφθηκε χρυσός ολυμπιονίκης στα 23 του και τόνισε αφοπλιστικά ότι αυτή τη στιγμή, δεν νιώθει!

«Τι έκανα; Πήγα στο τελευταίο άλμα και τους το έκλεψα»

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Έλληνας χρυσός Ολυμπιονίκης μίλησε στο Sportsfeed.gr για την επιτυχία του, δείχνοντας αρκετά προσγειωμένος και χωρίς να έχει ιδιαίτερη διάθεση για πανηγύρια – διατηρώντας όμως πάντα τον αυθορμητισμό του.

«Ήταν πολύ κακός αγώνας, τι έκανα; Τι έκανα; Δεν ξέρω τι έπαθα στις πέντε πρώτες προσπάθειες. Πωπω καραγκιόζης μεγάλος… Η πρώτη θέση ήταν πολύ τυχερή. Δεν ξέρω τι πήγε στραβά. Μάλλον φταίει το γόνατό μου, μάλλον φταίει ότι ήταν πρωί. Δεν μπορούσα να το βρω με τίποτα. Ένιωθα κάπως περίεργα…», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Μάλλον έφταιγε και λίγο η πίεση, δεν ένιωθα ο εαυτός μου. Πέντε προσπάθειες μου πήρε, για τον Θεό… Στο τέλος είπα πάμε για ένα χαλαρό αλματάκι. 8.21 ήταν η δεύτερη θέση, θα το κάνουμε, λέω, σιγά. Κατά λάθος έγινε, κ@λόφαρδος ήμουν (σ.σ. γέλια). Με 8.15 δεν ήθελα να κερδίσω, για τον Θεό. Καλύτερα να έχανα. Δεν ήθελα μετάλλιο με αυτή την επίδοση, ντροπή.»

Ο Τεντόγλου μάλιστα παραδέχτηκε ότι έπρεπε να νικήσει ο τραυματίας Ετσεβαρία από την Κούβα, τον οποίο είχε εξάλλου αγκαλιάσει μετά το πέρας του αγώνα.

«Δεν έπρεπε να κερδίσω εγώ σήμερα. Έπρεπε να κερδίσει ο Ετσεβαρία, ήταν καλύτερος. Μου την σπάει όταν είσαι όσο καλός όσο αυτός, αλλά δεν πηδάς… Εγώ δεν ήμουν καλά, ό,τι να ‘ναι έκανα. Μέχρι και τούμπα έφαγα. Πήγα στο τελευταίο άλμα και τους το έκλεψα. Δεν ένιωσα πως έδωσα τη μάχη που έπρεπε να δώσω», συμπλήρωσε.

Η επική ατάκα που είχε πει για την κοπέλα του

Ερωτώμενος σήμερα σε ποιον τηλεφώνησε πρώτα μετά τη νίκη του, ο 23χρονος αθλητής είπε «στην κοπέλα μου», κλείνοντας συνωμοτικά το μάτι.

Υπενθυμίζεται ότι στην αρχή της χρονιάς, μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου, ο Τεντόγλυο είχε κάνει την εξής επική δήλωση:

«Ευχαριστώ την κοπέλα μου που μου σπάει τα νεύρα και πηγαίνω τσιτωμένος στους αγώνες».

Ο Μίλτος Τεντόγλου βλέπει… Μίλτο Τεντόγλου

Ο αθλητής από τα Γρεβενά λίγο πριν μιλήσει στη συνέντευξη Τύπου, ήθελε να δει το άλμα του και εκείνη τη στιγμή ήταν μπροστά ο Υπεύθυνος Επικοινωνίας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας στίβου Γιάννης Νικολάου.

Αμέσως έβγαλε το κινητό του και του το έδειξε, με τον Ολυμπιονίκη μας να το κοιτάζει και να χαμογελά με ικανοποίηση.

Το Gazzetta ήταν μπροστά και κατέγραψε τη σκηνή.

Sports in

Ο Κέιν δεν έχει αντίπαλο στη μάχη για το «Χρυσό Παπούτσι»

Ο Χάρι Κέϊν είναι στην κορυφή της λίστας των κορυφαίων σκόρερ στα γήπεδα της Ευρώπης – Τέταρτος ο Βαγγέλης Παυλίδης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024